Input your search keywords and press Enter.

Divljanje po gradskim cestama u Dubrovniku i divlje trke

Prenosimo poruku našeg čitatelja:

 

”Radi se o ulici “Uz magistralu” koja se od Komolca pa sve do Lozice  i dalje, noću pretvara u trkaću stazu kojom pojedini vozači jure i preko 130-150Km/h.

Nerijetko se to događa i po danu. Kao što znate, ta cijela ulica prolazi kroz niz naselja pa i kroz Staru Mokošicu. U petak, 27. rujna 2019. sam svjedočio ulasku jednog vozila u Staru mokošicu pri brzini od 97Km/h – toliko je naime pokazao display koji mjeri brzinu i upozorava vozače na ulasku u Staru mokošicu.
A u Staroj mokošici se nalazi i vrtić za djecu, 2 pješačka prijelaza i nekoliko bočnih ulica.
Samo je puka sreća da nije došlo do neke tragedije s teškim posljedicama. Ta dionica od semafora u Mokošici pa do Stare
mokošice je izrazito kritična.

Takodjer, u Mokošici je javna tajna da se vikendom, obično zadnji vikend u mjesecu organiziraju divlje trke cestom od INI-ne benzinske na Komolcu prema Brgatu.
Nerijetko, nakon što završe s tim divljanjem po brdima, to sve prenesu i nastave kroz Mokošicu. To zna svaki djelatnik spomenute
benzinske postaje pa pretpostavljam da zna i širi krug ljudi.

Ja kao savjestan gradjanin, koji želi spriječiti da se ovdje dogodi neka veća tragedija, morao
sam Vam se obratiti i upoznati Vas s tim.

Takodjer, ne mogu da ne uočim
kako u spomenutoj ulici iznad svakog kontejnera za smeće postoje minimalno 2 kamere a na cijeloj ovoj dionici od Komolca
pa do Lozice ne postoji NITI JEDNA kamera za kontrolu brzine (ako izuzmemo onaj display na ulazu u Staru Mokošicu). Policijske patrole s radarima i laserima su takodjer rijetkost.
Zar je doista bitnije tko šta i kad baca u kontejnere za smeće od ljudskih života?”

Čitatelj apelira na to da se nešto mora napraviti kako bi se spriječila vrlo izvjesna tragedija, jer s takvim stanjem na prometnici, tvrdi čitatelj, to je samo pitanje dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *