Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni apel Komunalnim službama Grada: Do kada mala divlja odlagališta, sječa stabala i neprimjereni grafiti po Mokošici?…

….pitaju nas u posljednje vrijeme sve više naši Mokošani preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona o20/453-850. Žale nam se kako se olako bacaju nepotrebne stvari ili u prirodu ili na zelene površine koje vrijedni djelatnici Vrtlara s ljubavlju kose i sređuju. Isto tako dobijamo dojave naših sugrađana kako je dio naselja Mokošica išaran neprimjerenim grafitima.
Dijelimo sva ova zapažanja sa našim ekološko osviještenim Mokošanima koji nam dojavljuju o raznim lošim po okoliš i prirodu događanjima!
Sve dok Mokošica ne bude imala nekoliko komunalnih redara i dok se ne uvedu kazne, ovakvih ekoincidenata će nažalost i dalje biti. Nastojimo svih ovih proteklih 20 godino koliko volontiramo s ljubavlju s djecom i mladima Mokošice kroz ekološke udruge Eko-Ombliće i Zeleno Sunce ukaziti na to koliko je važan čist i zdrav okoliš i očuvana prirode ali sve dok se ne uvede ekologija u škole to će ići jako jako teško!

Evo dok pišemo ovaj tekst, upravo nam je ušlo nekoliko naših uzbuđenih Eko-Omblića s viješću kako su u Mokošici neki ljudi posjekli namjerno lijepi uzrasli bor (na putu za OŠ Mokošica, ispod mjesne ljekarne i zdravstvene stanice).

Nadamo se da će komunalne službe Grada i Mokošice poslije ovog našeg teksta i otvorenog apela konačno početi provoditi komunalne red u naselju Nova Mokošica!

“Uništavanje prirode odraz je snage a njezino očuvanje odraz je kulture !”

Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.