Input your search keywords and press Enter.

Direktni letovi iz Dubaija

flydubai uvodi prve direktne letove iz Dubaija te u partnerstvu s kompanijom Emirates sada pruža veću frekvenciju i lakši pristup više od 200 svjetskih destinacija

Ovaj utorak, prvim direktnim letom iz Dubaija za Dubrovnik (DVB) flydubai je povezao ove dvije destinacije. Uz delegaciju zrakoplovne kompanije flydubai, na letu su prisustvovali i predstavnici medija, a dočekali su ih Državni tajnik Ministarstva turizma, Tonči Glavina, glavni direktor Zračne luke Dubrovnik, Frano Luetić te predstavnik aviokompanije flydubai u Hrvatskoj, Predrag Popović, kao i direktor aviokompanije Emirates za Austriju i Hrvatsku, Martin Gross. Prvi let je tradicionalno dočekan ceremonijalnim vodenim pozdravom.
flydubai će prema Dubrovniku pružati direktne letove tijekom ljetne sezone, nudeći četiri leta tjedno počevši od 10. travnja do 25. listopada 2018. godine. Uvođenjem letova za poljski Krakow 8. travnja te letovima za talijanski grad Catania najavljenima za lipanj te za grčki grad Thessaloniki, mreža letova zrakoplovne kompanije flydubai u Europi tijekom ljetne sezone doseći će 26 destinacija uključujući 135 tjednih letova.
Jeyhun Efendi, viši potpredsjednik kompanije flydubai za komercijalno poslovanje (UAE, Bliski istok, Europa i Zajednica neovisnih država) tom je prilikom izjavio: “flydubai je prva zrakoplovna kompanija koja putnicima pruža prihvatljive, direktne letove iz Dubaija za Dubrovnik. Nova linija predstavlja ispunjenje naše predanosti da osnažimo usluge na 71 tržištu unutar naše mreže od 90 destinacija. Nudimo prihvatljive mogućnosti putovanja u ekonomskoj i poslovnoj klasi te ugodno putovanje našom mladom flotom zrakoplova Boeing 737.”
Putnici koji će putovati poslovnom klasom uživat će u 24-satnoj usluzi Business Teama koji im stoje na raspolaganju tijekom putovanja, kao i usluzi prednosti tijekom prijave na let, udobnim prostranim sjedalima te mogućnostima odabira objeda. U ekonomskoj klasi flydubai putnicima nudi veliku paletu opcija poput udobnih sjedala, niz ukusnih zalogaja koje mogu kupiti tijekom leta te nagrađivani sustav zabave s više od 1.000 sati filmova, televizijskih sadržaja, glazbe i širokog raspona arapskog, engleskog i ruskog sadržaja. Najnovija ponuda zrakoplovne kompanije uključuje mogućnost WiFi povezivanja te Live TV na odabranim letovima.
Kao rezultat partnerstva zrakoplovnih kompanija flydubai i Emirates koji datira iz srpnja 2017. godine, ove dvije kompanije će na liniji Dubai – Dubrovnik imati zajedničke letove. Za rezervacije zajedničkih letova putnici aviokompanije Emirates dobit će besplatne obroke te prijavu prtljage za ekonomsku i poslovnu klasu na letovima kojima upravlja flydubai. Ovim partnerstvom putnici iz stotina destinacija na šest kontinenata u više od 80 zemalja moći će iz Dubaija putovati za Dubrovnik.

“Pokretanje nove linije predstavlja značajan razvoj za Emirates, flydubai, Hrvatsku i UAE. Ne samo da putnici regije mogu letjeti kompanijom flydubai iz Dubrovnika te se besprijekorno u Dubaiju povezati s velikim rasponom destinacija koje povezuje aviokompanija, već će i veći broj turista iz Dubaija i šire regije doći posjetiti Dubrovnik te pridonijeti razvoju turizma i proširiti poslovne odnose”, rekao je Martin Gross, direktor za Hrvatsku i Austriju zrakoplovne kompanije Emirates.
Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik izjavio je tijekom primanja delegacije: “Raduju nas letovi kojima se Dubrovnik direktno povezuje s Dubaijem. Riječ je o značajnoj prekretnici za našu zračnu luku i čitavu dubrovačku regiju. U današnjem svijetu povezanost je od neopisive važnosti, a nova linija Dubrovnik će učiniti dostupnijom lokacijom putnicima s Bliskog istoka, Azije i Australije te će doprinijeti daljnjem razvoju turizma u regiji.”
Dubrovnik je grad koji oduzima dah, nalazi se na samom jugu Hrvatske i očaravajući je dio Jadranske obale. Poznat je po svom Starom gradu koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi Svjetske baštine.
flydubai ima letove prema 26 europskih destinacija, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Češku, Grčku, Italiju, Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Rusiju, Srbiju, Slovačku, Tursku i Ukrajinu.

Detalji leta
Letovi zrakoplovne kompanije flydubai FZ719/FZ720 lete četiri puta tjedno povezujući zračnu luku Dubai International, Terminal 2 (DXB) te Zračnu luku Dubrovnik (DBV).
Cijena povratnog leta u poslovnoj klasi između Dubrovnika i Dubaija kreće se od 9.900 kuna, uključujući sve poreze te prtljagu od 40kg. Cijena povratnog leta ekonomske klase od Dubaija do Dubrovnika kreće se od 3,820 kuna u što je uključeno 7kg ručne prtljage. Letove je moguće rezervirati na internetskoj stranici zrakoplovne kompanije flydubai (flydubai.com), preko službene flydubai aplikacije, kontakt centra u Dubaiju (+971) 600 54 44 45, u poslovnicama zrakoplovne kompanije flydubai ili preko putnih partnera.

Više informacija o odmoru uz flydubai potražite na: https://holidays.flydubai.com/en/
Cijeli raspored i cijene potražite na: https://www.flydubai.com/en/plan/timetable

O zrakoplovnoj kompaniji flydubai
flydubai, zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Dubaiju, ima mrežu s više od 90 destinacija te će kroz sljedeće desetljeće flota zrakoplovne kompanije doseći broj od 296 zrakoplova.
Od početka poslovanja u lipnju 2009. godine, flydubai se zalaže za premošćivanje svih prepreka na putovanjima, stvaranje slobodnih tokova trgovine te poboljšati veze između različitih kultura svojom mrežom letova koja se stalno širi.

flydubai je svoje putovanje obilježio mnogobrojnim prekretnicama koje predstavljaju listu ciljeva postavljenih za aviokompaniju:

• Mreža koja se širi: Izgrađena je mreža s više od 90 destinacija u 47 zemalja diljem Afrike, Srednje Azije, Kavkaza, Srednje i Jugoistočne Europe, Arapske zemlje Perzijskog zaljeva i Bliskog istoka te Indijskog potkontinenta.
• Pružanje usluga na nedovoljno pokrivenim tržištima: Pokrenuto je više od 71 nove linije koje prije nisu bile zračno povezane s Dubaijem ili nisu bile pokrivene uslugom UEA nacionalnog prijevoznika iz Dubaija.
• Učinkovita jednostrana flota: Upravlja flotom od 67 zrakoplova, uključujući zrakoplove Boeing 737 MAX 8 i Next-Generation Boeing 737-800.
• Narudžbe koje ruše rekorde: Predali su najveću narudžbu zrakoplova s jednim prolazom u regiji na Dubai Airshow izdanjima iz 2013. i 2017.
• Jačanje povezanosti: Od početka poslovanja 2009. prevezeno više od 50 milijuna putnika

Daniya Zaynullina, Senior Press Officer, flydubai

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.