Input your search keywords and press Enter.

Dio soba budućeg doma umirovljenika namijeniti socijalnom smještaju

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je jučer sastanak s direktorom hotela Gruž Jurom Dumančićem i gradskim vijećnicima Hrvatske stranke umirovljenika Olgom Muratti i Ivom Jadrušićem tijekom kojeg se razgovaralo o problematici i budućim aktivnostima na rekonstrukciji bivšeg hotela i pripadajuće garaže u dom za starije i nemoćne osobe.

Direktor Jure Dumančić rekao je kako je u suradnji s nadležnim gradskim odjelom za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo ishođena građevinska dozvola, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 15 milijuna kuna. Dom prema projektu ima 16 jednokrevetnih soba i 16 dvokrevetnih, ukupnog kapaciteta 48 postelja. Dumančić je gradonačelnika izvijestio da prema provedenoj analizi ekonomska cijena smještaja u domu uz zadovoljenje svih standarda iznosi 7.000 kuna na mjesečnoj razini.

Gradonačelnik je rekao kako podržava iskazanu inicijativu vijećnika HSU-a kao i sve prijedloge koji vode ka povećanju životnog standarda umirovljenika, te je izložio stavove Grada oko doma umirovljenika. Tako je predložio da se s zakladom Blaga djela dogovori sufinanciranje izgradnje doma iznosu 50 posto. Kazao je i kako jednoposteljnim sobama treba upravljati na tržišnoj osnovi, dok barem polovicu od 16 dvokrevetnih soba treba namijeniti isključivo za socijalno stanovanje, odnosno smještaj osoba lošijeg imovinskog stanja uz potporu Grada. Predložio je da stručne službe nadležnog upravnog odjela uz pomoć Blagih djela izrade pravilnik i propišu jasne kriterije za smještaj u oba slučaja.

Vijećnici Muratti i Jadrušić izrazili su stav da smještaj u domu mogu ostvariti isključivo građani Dubrovnika, s čime se gradonačelnik složio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)