Input your search keywords and press Enter.

Dio prihoda od Dubrovačkog međunarodnog polumaratona uplaćen za pomoć Mari Maltarić

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton održan je 10. svibnja u našem Gradu, a u sklopu polumaratona održana je utrka građana (Fun run) koja je bila humanitarnog karaktera.

Svojim sudjelovanjem i uplaćenom startninom od 50 kuna 33 trkačice i trkača pomoglo je u prikupljanju sredstava za one kojima je to najpotrebnije.

Organizacijski odbor Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona na nedavno održanom sastanku donio je odluku kako će iznos od 1 650 kuna bit uplaćen za pomoć u liječenju naše sugrađanke Mare Maltarić koja boluje od zloćudnog tumora na mozgu i stalno je na kemoterapijama.

Mari Maltarić je u listopadu prošle godine dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, glioblastom gradus 4. Prošla je tešku operaciju pri kojoj je dio tumora uklonjen, a potom i višestruke terapije kemoterapijom i zračenjem kako bi se uklonio i ostatak tumora koji zbog položaja nije bio operabilan.

Mare je fizički slaba pa joj je potrebna cjelodnevna skrb i njega zbog čega je po preporuci liječnika u domu za starije i nemoćne. Obzirom kako samo smještaj u domu mjesečno iznosi devet tisuća kuna, a Mari su potrebni lijekovi i prirodni preparati, organizirana je humanitarna akcija koja se proširila i izvan granica Dubrovnika i naše županije. Život nema cijenu. Pomozimo svi skupa Za život Mare Maltarić. Ona nas treba. Učinimo dobro djelo. Dubrovački međunarodni polumaraton zahvaljuje se svim trkačima i trkačicama koji su sudjelovali u utrci građana, te i na ovaj način pokazali jedno veliko sportsko srce.

Marina Majić, Media Relations, Dubrovnik International Half Marathon & Run The Wall