Input your search keywords and press Enter.

Deveto redovito izvješće o aktivnostima na zbrinjavanju napuštenih životinja: Uz subvencije Grada udomljeno 15 pasa

Napreduju radovi na izgradnji azila za napuštene životinje. Njegovom registracijom Dubrovnik će postati jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja u svom vlasništvu ima sklonište za napuštene životinje.

Nakon što su izgrađeni temelji budućeg skloništa, u tijeku je iskop za smještaj cisterni s vodom. Od idućeg tjedna počinju se izrađivati čelične konstrukcije za kućice i prateće objekte.

Tvrtka Sanitat nastavlja provoditi program udomljavanja pasa iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici uz subvencije Grada Dubrovnika. Do sada je na ovaj način udomljeno 15 pasa, od kojih je najveći broj štenaca, posljednji udomljeni pas ima tek 3,5 mjeseca.

Također, Sanitat je sklopio ugovore s još dvije veterinarske ambulante; „Fauna“ iz Rožata i „Anima Vita“ iz Mokošice.

Podsjetimo, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić prije nešto više od mjesec dana pisao je ministru poljoprivrede Republike Hrvatske Davoru Romiću na temu situacije s neregistriranim azilom za napuštene životinje na Žarkovici. Od Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, između ostalog, zatraženo je da obveže sve gradove i općine na području Dubrovačko-neretvanske županije na potpisivanje ugovora s ovlaštenim skloništima u koja bi sukladno zakonu i propisima zbrinjavali napuštene životinje sa svoga područja, jer prema saznanjima dostupnim Gradu Dubrovniku i tvrtki Sanitat niti jedan grad i općina u sklopu Dubrovačko-neretvanske županije osim Grada Dubrovnika nema sklopljen ugovor s nekim od strane Ministarstva poljoprivrede ovlaštenih skloništa, tako da se svi napušteni psi s područja naše županije nalaze upravo na Žarkovici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *