Input your search keywords and press Enter.

Deveta po redu humanitarna akcija Podijelimo radost Božića

Po deveti put se organizira humanitarna akcija ”Podijelimo radost Božića”. Ove godine spot je u hip hop stilu  zahvaljujući talentu našeg mladog sugrađanina studenta Mihaela Klaića.

Pakete s nekvarljivom hranom (kao npr. ulje, šećer, brašno, konzerve, paštete, sočivice (grah, leća, slanutak,…), čaj, kava, hrana za djecu i sl. )  i higijenskim potrepštinama ( kao npr. deterdžent za rublje i suđe, sapuni, šamponi, kupke, higijenski ulošci za žene i sl. pelene za djecu, vlažen baby maramice i sl.) ove se godine naši sugrađani mogu donijeti na Pile u subotu, 19. prosinca od 9 do 16 sati, i nedjelju, 20. prosinca od 9 do 13 sati)

Prikupljena pomoć će se ove godine uputiti u Caritas Gospićko-senjske biskupije koji će ih podijeliti potrebitima u njihovom kraju.

Ukratko o dosadašnjim akcijama:

Humanitarna akcija “Podijelimo radost Božića” tradicionalna je akcija koju po deveti put organizira Vijeće za život i obitelj, Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije uz suradnju Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Dubrovnik i dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. Akciji se redovito odazivaju dubrovačke obitelji, ali i institucije poput škola, vrtića, Grada i Županije. Dosadašnji medijski promotori akcija bili su dubrovački sportaši koji su i volontirali na Pilama, dočekujući sugrađane koji su donosili pakete hrane i higijenskih potrepština.

Prikupljeni paketi dosada su se slali u siromaštvom najugroženije dijelove Lijepe naše: u Knin, Kistanje, sisački kraj i to potrebitima u mjestimaVojnić, Gvozd, Hrvatska Kostajnica, Hrvatska Dubica i Gora.

 

radost bozica_2015-page-001

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *