Input your search keywords and press Enter.

DEŠA: Promocija druge Bambine knjige!

“Ćakule, pjesme i nekrolozi”

U Zabriješkom Domu kulture 28.09.2022. bio je poseban kulturni događaj. Kulturnih događaja nam fali na Mljetu, a kad su otočani čuli da se radi o Bambi, pohrlili su u Dom sa svih strana otoka, kako bi ga čuli i vidjeli.
Lijepo je sinoć bilo u Domu, ozarena i nasmijana lica pratila su svaku riječ autora , te je cijelim prostorom odzvanjao glasan smijeh i pljesak razdraganih ljudi.
Tako malo ljudima treba da budu sretni, a za ovu sreću sinoć zaslužan je Bamba i njegova druga knjiga.
“Ćakule , pjesme i nekrolozi”su nastavak prve knjige, a podijeljena je u tri dijela, gdje u 417 stranica je zapisano i opisano u arhaičnom mljetskom dijalektu, narodne poslovice, zgode i nezgode iz svakidašnjeg života, uvijek prožeto humorom i jednom vrstom životne radosti.
Lepršava lirika, što tankim nitima miluje dušu, te nekrolozi, gdje autor biranim riječima odaje počast osobi, tražeći i pronalazeći uvijek dobro u čovjeku.
Takav je naš Bamba, skroman, samozatajan, mudar i plemenit čovjek i sretni smo i ponosni jer on čini našu zajednicu boljom.
U svom obraćanju publici, Bamba je pozdravio sve nazočne i svima koji su pomogli tiskat ovo libro, od srca se zahvalio. Također se zahvalio na pomoći i organizaciji same promocije Nacionalnom parku i Općini Mljet.
” Najzaslužniji su bili dr.sc.Pero Čumbelić moj rođak, koji mi je tehnicki uredio rukopis i pripremio ga za tisak, a Niko Hazdovac predsjednik zaklade Libertas iz San Pedra je financirao tiskanje libra. A svi vi dragi moji otočani , pomogli ste mi jer sam u više navrata koristio naše susrete , razgovore, naše zgode iz života i ponesto od toga opisao u ovoj knjizi.
Tako da ova knjiga je i vaša, ” rekao je naš Bamba.

Sav prihod od prodanih knjiga, Bamba je darovao Ligi protiv raka i grupi Tate su tate.

Jany Hansal
DEŠA – Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.