Input your search keywords and press Enter.

DEŠA organizira okrugli stol

DEŠA – Dubrovnik organizira okrugli stol „Podrška žrtvama i svjedocima na području Dubrovačko neretvanske županije – iskustva i perspektive“ u petak, 22.09.2017. s početkom u 9:00 h u hotelu Lero, Iva Vojnovića 14, Dubrovnik. 22.09.2017. je i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Projekt pružanja podrške žrtvama i svjedocima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dio je šireg sustava podrške žrtvama i svjedocima koji postoji, ne samo na razini Republike Hrvatske, već i na razini čitave Europske unije. Kroz ovaj projekt DEŠIN tim putem telefona, mailom ili osobnim kontaktom pruža emocionalnu podršku, informacije o pravima svjedoka i žrtava, fazama sudskog postupka, strankama u postupku i njihovoj ulozi, nejasnoćama koje se odnose na postupak te informiranje o djelovanju drugih udruga i institucija koje mogu adekvatno odgovoriti na specifične potrebe pojedinih svjedoka ili žrtava kaznenih djela i prekršaja obiteljskog nasilja.

Na okruglom stolu će, između ostalog, biti predstavljen dosadašnji rad DEŠE u ovom području, rad Odjela za podršku žrtvama i svjedocima u Splitu te uloga Samostalne sužbe za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa RH. Stoga je okrugli stol prilika da razmijenimo znanja i iskustva te da aktivnim sudjelovanjem doprinesemo raspravi, kako bismo svi zajedno unaprijedili usluge podrške žrtvama i svjedocima na području DNŽ. Okrugli stol se održava uz financijsku potporu Ministarstva pravosuđa RH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *