Input your search keywords and press Enter.

DEŠA organizira gastro radionice

Ususret Sv. Vlahu DEŠA priređuje gastro radionice te poziva sugrađane i posjetitelje Grada da nam se pridruže u Lazaretima.

 

30.01.2023. – Utorak  – 10:00 – 12:00 h

Radionica izrade mljetskih makarula, voditeljica Jany Hansal

Jelo s otoka Mljeta koje se posebice pripremalo zimi, za nevremena kad nije bilo moguće uloviti ribu. Za Festu Sv. Vlaha posebna se pažnja pridavala izradi makarula, pa su svi bili vrlo tanki gotovo jednaki. Vješte domaćice su izrađivale makarule na iglu, dodavala bi se i jaja i nije se štedjelo sa sirom. Vidjet ćemo kako sve to izgleda u DEŠINOJ kuhinji pred Festu.

 

31.01.2023. – Srijeda  – 10:00 – 12:00 h Radionica “Izradi pastu, oblikuj po svom te je začini u čast Parcu”, voditeljica Mirna Sentić

Na ovoj radionici naučit ćemo izraditi tjesteninu i oblikovati je po našem. Makaruli, fuži, mašnice, pljukanci su oblici koje ćemo izrađivati, a umak prilagoditi tjestenini. Uz tradicionalni umak od šporkih makarula, izradit ćemo i domaći pesto, gdje pinje zamjenjujemo s drugim orašastim plodovima. Pridružite nam se u Dešinoj kuhinji uz smijeh, znanje i otvoren um. 

 

01.02.2023. – četvrtak – 10 – 12:00 h

Radionica izrade hrostula, voditeljica Antonia Medo

Hrostule imaju specifično tijesto, visoko sofisticirane kakvoće, jer mora biti iznadprosječno tanko – reklo bi se kao papir, dok istodobno treba imati i sigurni elasticitet, pa da ne pukne kad se omata oko prsta. Na radionici nas čeka izrada hrostula raznih veličina i načina oblikovanja.

 

Prijave na telefon 020 311 625 ili putem maila info@desa-dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)