Input your search keywords and press Enter.

DEŠA ima novu izložbu

DEŠA organizira otvaranje izložbe „Obnovljena primorska nošnja iz sela Ošlje“, autorice Anke Marinović, u ponedjeljak 24.01.2021. u 18 h u Lazaretima, prostorije DEŠE, lađa 8.

 

Naporima DEŠINIH članica u Dubrovačkom primorju prikupljen je i zapisan čitav niz vrijednih podataka objedinjenih u knjizi „Nitima ljubavi obnovljeno“ iz 2017 godine. Knjiga sadrži brojne upute koje su poslužile Anki Marinović za izradu osnova primorskog veza i za njegovu kreativnu primjenu na mnogim dijelovima narodne nošnje koju je svojom rukom u protekle dvije godine obnovila.

Anka je izradila nekoliko ženskih, muških i dječjih narodnih nošnji, vezenih marama, tobolaca, kesa, vijenaca za mladenke te mnoštvo uporabnih predmeta sa motivima primorskog veza.  Samozatajna Primorka, žena zlatnih ruku, uložila je ogroman trud i rad u obnovu tradicionalnih vrijednosti koje zauvijek ostaju. DEŠA kontinuirano organizira radionice starih zanata i zaboravljenih vještina kako ih ne bi prepustili zaboravu. Cilj tiskanja DEŠINE knjige „Nitima ljubavi obnovljeno“ je da se primorski vez nikad više ne ugasi, već da se nitima ljubavi prema zavičajnim vrijednostima zauvijek nastavi, što je gospođa Anka i uspjela.

 

DEŠIN tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.