Input your search keywords and press Enter.

Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentirali su danas u hotelu Rixos u Dubrovniku dužnosnicima, medijima i građanima program „Sarajevo novogodišnji centar regije“.

Konferenciji za novinare prisustvovali su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i gradonačelnik Dubrovnika Mate Franković, te dužnosnici oba grada, turistički radnici i predstavnici medija.

Gradonačelnik Skaka istaknuo je da postoje višestoljetne i čvrste veze dva grada te da je bilo prirodno da dođe u Dubrovnik i pozove Dubrovčane da se pridruže najboljem novogodišnjem slavlju u regiji.
„Protekle dvije godine mi smo Sarajevo pozicionirali kao jednu od najpoželjnijih novogodišnjih destinacija u Europi. Ove godine pripremamo još jedan trodnevni spektakl sa Harijem Mata Harijem, Bombaj Štampom i ansamblom Muzikart. Sarajevo će vas, to vam mogu obećati, dočekati kao najdraže goste i pružiti vam nezaboravnu Novu godinu na otvorenom“, rekao je Skaka.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković je poručio kako je Sarajevo postavilo visok standard dočeka Nove godine na otvorenom u cijeloj regiji.
„Znamo da u Sarajevo na Novu godinu dođe više od 100.000 ljudi i da su to rekordi u regiji. Mi smo, također, organizirali doček na otvorenom i imali smo 15.000 posjetioca. Očekujemo da će taj broj biti i veći. Ovo je odlična prilika da naše prijateljstvo učvrstimo i unaprijedimo suradnju na razmjeni iskustava i međusobnoj podršci“, naveo je gradonačelnik Franković.

Građanima Dubrovnika i posjetiocima ovog grada na čuvenom Stradunu podijeljene su posebne pozivnice za program Sarajevo novogodišnji centar regije, te im je upućen poziv da dođu u glavni grad BiH i uživaju u spektakularnom programu.

Jasminka Čalo
Grad Sarajevo / Odjeljenje za odnose s javnošću

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *