Input your search keywords and press Enter.

Delegacija grada prijatelja Sorrenta u Gradu Dubrovniku

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Katarina Doršner primili su danas delegaciju Sorrenta na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Sorrenta Luigijem Di Priscom. Gosti iz talijanskog grada prijatelja u Dubrovniku borave povodom desetog izdanja Good Food Festivala.

Dubrovački domaćini izrazili su srdačnu dobrodošlicu gostima, kao i zadovoljstvo realizacijom suradnje kojom će se lokalnom stanovništvu predstaviti gastronomske delicije grada prijatelja, uz taktove tradicionalne talijanske glazbe. Nastavak je to kulturno-umjetničke, bilateralne i prijateljske suradnje dvaju gradova duge više od desetljeća, okrunjene u veljači ove godine.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjim mogućnostima suradnje na poljima zajedničkog interesa, poglavito u području kulture i turizma. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sorrenta Luigi Di Prisco zahvalio je na gostoprimstvu te izrazio nadu da će se odnos dvaju gradova nastaviti oplemenjivati sličnim suradnjama. Uputio je poziv Gradu Dubrovniku da u prosincu predstavi svoju kulturnu baštinu u sklopu božićnog festivala Natale a Sorrento.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)