Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je sa svojim suradnicima primio delegaciju grada prijatelja Montereyja. Prijemu su nazočili direktor Dubrovačkog polumaratona “DuMotion” Alan Bošković i direktor američkog maratona “Big Sur”, Doug Thurston.

Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi naglasio kako je jučer održani polumaraton na ulicama Dubrovnika sjajna uvertira koja je obilježila povratak sportskim aktivnostima i manifestacijama poput “Du Motiona” koje imaju za cilj promovirati sport, zdrav način života te u konačnici Dubrovnik i Hrvatsku predstaviti kao nezaobilaznu destinaciju za takva događanja. Istaknuo je kako se nakon dvije godine pauze od održavanja  “DuMotiona” u Dubrovniku osjetila dobra energija i sportski entuzijazam, što ovom međunarodnom događaju koji okuplja veliki broj trkača iz cijelog svijeta daje dodatnu vrijednost.

S predstavnicama kalifornijskog grada Montereyja, Maureen McEachen i Laurie Huelga gradonačelnik je razgovarao o događanjima na istoku Europe, pandemiji COVID – 19 i značajnim preokretima izazvanim upravo zdravstvenom ugrozom koja je ostavila snažan efekt na ljudske živote. Izrazio je ovom prilikom optimizam u kontekstu gospodarskog oporavka, nastavku putovanja i dolaska posjetitelja i gostiju u grad.

Predstavnice Montereyja zahvalile su se dubrovačkom gradonačelniku na gostoprimstvu, izvrsnoj suradnji u različitim područjima i kontinuiranom njegovanju prijateljskih odnosa između dva grada.

Direktor Dubrovačkog polumaratona Alan Bošković svim prisutnima zahvalio je na potpori prilikom organiziranja šestog izdanja utrke. –“Du Motion je i ove godine privukao sudionike različitih generacija koji su pokazale strast, volju i natjecateljski duh, a što je upravo ono što ovu manifestaciju čini posebnom i inspirativnom”, zaključio je.

Vrijedi spomenuti  kako je Dubrovački polumaraton izvrstan primjer suradnje Dubrovnika i Montereyja koji seže još od 2017. godine kada su dva grada primili nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji “Du Motion” u kategoriji “Inovacije: Gospodarski razvoj” za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)