Input your search keywords and press Enter.

Degustacija vina u Lazaretima

U sklopu Dubrovnik FestiWinea projekta održati će se prezentacija dosadašnjih rezultata projekta ”Kreiranje nove marke vina na bazi grožđa plavca malog” te degustacija pokusnih uzoraka vina. Nositelj samog projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a provodi ga Regionalna razvojna agencija DUNEA. Degustacija vina i prezentacija održati će se u petak, 24. travnja u Lazaretima s početkom u 17 sati. Nakon izlaganja projekta degustirati će se četiri vrste testnog vina.

Suradnik ovog projekta je prof. dr. Damir Kovačić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu koji će predstaviti dosadašnja postignuća i rezultate, a samu degustaciju će predvoditi enolog Milorad Hruškar.

Projekt ”Kreiranje novog vina na bazi sorte plavac mali” nastao je iz potrebe zadržavanja ove sorte na domaćem tržištu. Vino na kojem se trenutno radi bi trebalo imati naznake vina za svaki dan, u srednjem segmentu cijena i za širi spektar potrošača. Plavac ”iz polja” trenutno nema toliko velik potencijal pa se radi na njegovom poticanju kroz mjere vinifikacije.

 

Marijana Aksić Vitković