Input your search keywords and press Enter.

Dašak Beča u Kneževu dvoru

Ansambl Bečke filharmonije nastupio je u sklopu glazbenog programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara, sinoć u prepunom Kneževu dvoru.

Vrhunski glazbenici donijeli su u Dubrovnik dašak sofisticiranog Beča te ni vrućina nije mogla umanjiti oduševljenje publike sjajnim nastupom. Ansambl je izveo djela velikih svjetskih skladatelja Ludwiga van Beethovena i Johannesa Brahmsa, vraćajući se dva puta na bis.

Publika u Dvoru je čula elegantnu i atraktivnu Serenadu za gudački trio Ludwiga van Beethovena te Klavirski kvartet br. 1 u g-molu Johannesa Brahmsa, kompoziciju koja je na svojoj praizvedbi zbunila kritiku zbog strukturalne kompleksnosti djela, intelektualne zahtjevnosti i raspršenost tematskih ideja, no na sreću danas ne ostavlja takav dojam. Od planiranog programa odstupilo se utoliko što se, zbog tehničkih razloga, nije izveo Mahlerov Klavirski kvartet.

Ansambl je oformljen 2013. na inicijativu filharmonijskog violinista Shkëlzena Dolia, a sastoji se od još dvojice bečkih filharmoničara, violionista Holgera Groha, koji u ovoj postavi svira violu, te čelista Sebastiana Brua, kao i međunarodno priznatog koncertnog pijanista Gottlieba Wallischa, od ranije poznatog festivalskoj publici. Ovaj komorni sastav veliko je zanimanje pobudio nastupom te zvučnom trakom u kratkom filmu povodom Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije 2015.

Ovo je bio drugi u nizu koncerata u Dvoru, a nastavak glazbenog programa 67. Igara očekuje nas već večeras kada će nastupiti violinist Roman Simović i pijanist Ratimir Martinović. Ulaznice za koncert dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.