Input your search keywords and press Enter.

Dani otvorenih vrata udruga 2021

Danas, 10. lipnja na zidu poviše zapadnog izlaza sa Straduna prema Pilama, u vremenu od 21:30 – 23:00 sati svi naši sugrađani imaju priliku pogledati video mapping projekciju o važnosti rada  udruga u području podrške i pomoći žrtvama kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji.

Navedena projekcija je dio programa Dana udruga koji se na nivou cijele Hrvatske priređuje od 10 – 12.06.

Video materijal koji će se projicirati je nastao kroz program Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, u kojoj DEŠA djeluje kao jedan od partnera, a program financijski podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave RH.

U području borbe protiv nasilja DEŠA provodi i projekt “Bez Obiteljskog Nasilja (BON)” u suradnji sa Gradom Dubrovnikom i Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara.

Ovom javnom akcijom želimo poručiti da nitko nije pripremljen da postane žrtva ili svjedok/kinja kaznenog  djela, stoga je potpora veoma važna, a bilo koji oblik nasilja je društveno neprihvatljiv.  Nema “pravog načina” kako reagirati na zločin, odnosno traumatsko iskustvo koje  se dogodilo. Svatko reagira drugačije i svakome je potreban drugačiji oblik pomoći i podrške.

 

Ana Cvjetković
izvršna direktorica DEŠE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)