Input your search keywords and press Enter.

Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture RH, obrazovnim ustanovama, kulturnim institucijama, civilnim udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja rada od 14. do 16. studenoga 2018. po peti put organizira „Dane kreativnih / kulturnih industrija Dubrovnik“ s ciljem poticanja udruživanja, umrežavanja, povezivanja i zajedničkog djelovanja kroz kreativan i inovativan pristup i razvoj novih ideja.

Cilj manifestacije je povezivanje i ispreplitanje raznih djelatnosti koje se lako mogu svesti pod nazivnik “kreativnih & kulturnih industrija” – grane koja iz godine u godinu u svijetu povećava značaj na ekonomskom planu i BDP-u mnogo država. DKKI Dubrovnik 2018. na tragu javno – privatnog partnerstva Grada Dubrovnika i ostalih aktera objedinjuje i povezuje sve raspoložive snage te potencijale dubrovačke kreativne, kulturne i umjetničke scene – od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko – komunikacijskih tehnologija, kazališta, plesa i filma, do likovnih umjetnosti, fotografije, nakladništva, modnog dizajna, robotike, modelarastva, gastronomije, kulturnog turizma i muzejske djelatnosti.

„Dani kreativnih / kulturnih industrija 2018.“ godine predstavit će niz raznolikih sadržaja namijenjenih kako stručnim osobama tako i široj publici. Mnoštvo raznovrsnih događanja je planirano za petogodišnje jubilarno izdanje, a svakako vrijedi istaknuti radionice za one najmlađe u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, Platformom Hvar i festivalom Bloomsday Pula.

Također, 14.studenoga 2018. prije svečanog otvorenja, građani će od 18:30 moći sudjelovati uz “Šetnju s gradonačelnikom“ g. Matom Frankovićem koji će građane i sudionike provesti simboličnim mjestima Grada, koji za njega imaju poveznicu s kulturom, te kroz neposrednu formu istaknuti svoju viziju i ciljeve kulture / kreativnih industrija Grada Dubrovnika u narednim godinama. Od panel rasprava ističu se one na temu “Uloga kreativnih / kulturnih industrija u popularizaciji nematerijalne baštine”, radionica i predavanja o crowdfundingu te već tradicionalna suradnja s Vukovarom koja se ove godine dotiče prepoznatljivih simbola Vukovarskog vodotornja i Muzeja vučedolske kulture.

Bit će prilike i za ples uz suradnju s Ritmo de Salsa Dubrovnik i skupinom Convivo, a u glazbenom dijelu svirat će bandovi Embassy 516 & Rolo. Ne smijemo izostaviti izložbenu suradnju s Galerijom Flora / članovima HDLU koja će se otvoriti u Luži zajedno sa službenim početkom manifestacije 14.studenoga u večernjim satima. Veliko finale DKKI je rezervirano za Pecha Kucha “art of your mind” prezentacije koje će ugostiti niz kreativaca (16. studenoga u Lazaretima; voditelj: g. Frano Ridjan). Nakon toga slijedi veliki 50’s retro party zatvaranja u suradnji s urednicima studentskog radija UNIDU.

Za kraj vrijedi istaknuti kako je prilikom osnivanja manifestacije, već prve godine održavanja „DKKI Dubrovnik 2014“ osvojena prestižna nagrada u kategoriji „Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave“ na Danima kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost).

Program DKKI možete preuzeti ovdje: DKKI 2018 program

Ana Marija Pilato Krile
Direktorica DURA-e

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *