Input your search keywords and press Enter.

Dani kreativnih / kulturnih industrija 2016.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s institucijama, udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja djelovanja, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, već treću godinu zaredom organizira “Dane kreativnih / kulturnih industrija Dubrovnik 2016.” od 9. do 11. studenog 2016. godine!
“Dani kreativnih / kulturnih industrija Dubrovnik 2016.” predstavit će niz raznolikih sadržaja namijenjenih kako stručnim osobama tako i široj publici. Riječ je o izložbama, koncertima, tribinama, okruglim stolovima, predstavama,… Ovogodišnji DKKI imat će i edukativno – radni karakter te će u tom razdoblju biti organizirano nekoliko kreativno – edukativnih radionica.
Ciljevi ove manifestacije su poticanje, udruživanje, umrežavanje i povezivanje aktera i dionika kulturnog, umjetničkog, kreativnog, gospodarskog i javnog života Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije kroz kreativan i inovativan pristup te razvoj novih ideja i proizvoda.
“Dani kreativnih kulturnih industrija Dubrovnik 2016.” su jedinstvena manifestacija takvog karaktera na području Grada Dubrovnika. Zamišljeni su kao trodnevna manifestacija koja objedinjuje, predstavlja i povezuje sve raspoložive snage i potencijale dubrovačke kreativne, kulturne i umjetničke scene – od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko – komunikacijskih tehnologija, kazališta, plesa i filma, do likovnih umjetnosti, fotografije, nakladništva, modnog dizajna, robotike, modelarastva, kulturnog turizma i muzejske djelatnosti.
I ove godine će posljednje večeri, u petak 11. studenog 2016. biti tradicionalno održan popularni Art of your Mind powered by PechaKucha. Tijekom cijelog trajana Dana kreativnih / kulturnih industrija u Lazaretima od 16 do 20 sati bit će postavljen i otvoren sajam LAZART, privremeni prodajni i informativni paviljon unutar kojeg će se svojim radovima, proizvodima, dizajnerskim predmetima ali i tehnikama i umijećima predstaviti dubrovačka kreativna pokretačka scena.
Na Danima kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost), održanim u svibnju 2015. godine u Zagrebu, Grad Dubrovnik i DURA su za manifestaciju “DKKI Dubrovnik 2014” osvojili prestižnu nagradu u kategoriji “Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave”.
Cjelokupan program manifestacije i više detalja dostupno je na stranici: facebook.com/dkki.dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *