Input your search keywords and press Enter.

“Dani djece u Obiteljskom centru”

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djece, Obiteljski centar Dubrovnik od 22.-24. studenog organizira manifestaciju pod nazivom “Dani djece u Obiteljskom centru”.

Sva događanja održat će se u prostorima Dubrovačkih knjižnica, u Saloči od zrcala s početkom u 17:00 sati prema sljedećem rasporedu:

22.11. – Radionica „Boje su u nama“ za roditelje i djecu uzrasta od 5 do 10 godina. Radionica je o emocijama i roditeljskom pristupu dječjim emocijama. Radit će se paralelno u dvije grupe, jedna za roditelje, a jedna za djecu. Na radionicu se potrebno prethodno prijaviti.

23.11. – Predavanje za roditelje na temu „Internet – skriveni svijet mladih“. Kako dolazi do prekomjernog korištenja interneta, koji su znakovi takvog ponašanja i kako reagirati su glavne teme predavanja. Prijave nisu potrebne.

24.11. – Radionica „Koliko se poznajemo“ za roditelje i djecu nižih razreda osnovne škole. Radionica je osmišljena kao timski rad roditelja i djece. Na radionicu se potrebno prethodno prijaviti.

U skladu s epidemiološkim mjerama za dolazak na sva događanja potrebno je imati valjanu Covid potvrdu. Prijave na radionice molimo izvršiti putem e-maila na luksa.vragolov@socskrb.hr

Više o Obiteljskom centru Dubrovnik

Svijet u kojem živimo ubrzano se mijenja, tempo je zahtijevan i nije jednostavan zadatak nositi se sa svim izazovima koje život donosi. Osim što se pojavljuju na našem profesionalnom ili obrazovnom putu, prisutni su i u privatnoj sferi naših života. Također, bitno je naglasiti, kako ti izazovi mogu biti posebno izraženi određenim skupinama ljudi poput roditelja djece predškolske i školske dobi, adolescenata, osoba s teškoćama u razvoju…

Kada se netko zatekne u situaciji čije rješavanje treba novi uvid, stručni savjet ili profesionalnu pomoć često ne zna gdje ili kome se može obratiti.

Upravo zbog svega navedenog želimo poručiti javnosti da je u Dubrovniku osnovan i u potpunosti ekipiran Obiteljski centar kao odjel Centra za socijalnu skrb Dubrovnik. Obiteljski centar se prvenstveno bavi savjetodavnim radom i prevencijskim aktivnostima, a naše usluge su besplatne te su zaštita osobnih podataka i povjerljiv odnos zajamčeni.

Zašto i kada se obratiti Obiteljskom centru?

Zato što imamo tim stručnjaka (soc. radnik, psiholog, soc. pedagog i pravnik) s dodatnim izobrazbama iz raznih savjetodavnih i terapijskih tehnika koji nudi svoje usluge kada su potrebne. Savjetodavne usluge se mogu pružiti radi:

 • poteškoća u vezi s osobnim razvojem
 • poteškoća u partnerskim odnosima
 • poteškoća u obiteljskim odnosima
 • poteškoća u roditeljstvu i odgoju
 • poteškoće u adolescentskoj životnoj dobi
 • adaptacijskih poteškoća djece
 • svih pravnih pitanja vezanih uz obiteljske odnose i prava (prestanak braka, uzdržavanje, posvojenje, udomiteljstvo, nasilje u obitelji…)

S obzirom na situaciju vezano za Covid-19 pandemiju savjetovanja je moguće organizirati i on-line, putem Zoom platforme.

Pored toga Obiteljski centar provodi niz preventivnih aktivnosti:

 • obiteljsku medijaciju
 • školu za roditelje
 • edukaciju za udomitelje
 • edukaciju za posvojitelje
 • “Rastimo zajedno” preventivni programi
 • edukativne grupe i grupe podrške za voditelje mjera za zaštitu dobrobiti djeteta
 • sudjeluje na Tečaju za trudnice
 • promociju obiteljskih vrijednosti u zajednici

Više informacija možete pronaći na našoj web stranici www.czss-dubrovnik.hr/odjel-obiteljski-centar/ kao i na blogu te na našoj facebook stranici.

Radno vrijeme: ponedjeljak, utorak, srijeda i petak 07:30 – 15:30, četvrtak 12:00 – 20:00

Kontakt telefoni:

Centrala: 414-710, 414-711, psihologinja 414-729, soc. radnica 414-737, soc. pedagog 414-737,

Adresa: Dubrovnik, Miha Pracata 11

Centar za socijalnu skrb Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.