Input your search keywords and press Enter.

Dani bakalara 19. – 24. prosinca 2016.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao dio Dubrovačkog zimskog festivala, u suradnji s desetak dubrovačkih ugostiteljskih objekata organizira Dane bakalara, kad će se već od 45 kuna moći uživati u tradicionalnom bakalaru na bijelo ili crveno, ali i nekim specijalitetima kao što su gusta krem juha od bakalara, nabujak od bakalara, prigane okruglice od bakalara ili zapečeni file crnog bakalara u miso umaku.

Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se po ulicama ukrašenim blagdanskim svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara.

Ove godine u desetak dubrovačkih restorana, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 19.–24. prosinca održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije travarice, kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Posjetite dubrovačke restorane i konobe u Gradu, Gružu i Lapadu – Amfora, Dalmatino, Klarisa, Marianno, Mezzanave, Orsan, Orka, Pantarul, Rozario, Takenoko i ove blagdanske dane uživajte u bakalaru!

Sandra Milovčević, koordinatorica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *