Input your search keywords and press Enter.

Dani arhitekata, najveći godišnji strukovni skup, ove se godine održavaju u Dubrovniku. Nastavljajući tradiciju Dana arhitekata kao centralnog mjesta gdje se prezentiraju i raspravljaju značajne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i okruženju Europskog gospodarskog prostora pa i šire, ove Dane arhitekata 6.0 Hrvatska komora arhitekata organizira u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata s nastojanjem objedinjavanja struke i tema važnih za nju.

Dani arhitekata 6.0 održavaju se od 7. do 9. travnja 2022. godine, s namjerom obilježavanja Mjeseca arhitekture u kojem svoj Dan održava i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Tako će Mjesec arhitekture – travanj 2022. godine, biti prepun arhitektonskih tema koje će se prezentirati stručnoj i općoj javnosti. Središnja tema ovogodišnjih Dana arhitekata je GRAD I LJUDI, a program Dana će se kao i do sada sastojati od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, ovoga puta u hibridnom obliku – online i uživo – sva stručna događanja prenosit će se virtualnom vezom te će se sudionici moći pridružiti i na taj način za programski dio predavanja i panela.

U sklopu popratnog dijela programa u petak 8. travnja 2022. s početkom u 19 sati u Lazaretima će biti otvorena Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata 2017-2021, a bit će predstavljen i 4. broj časopisa Mjera. U programu u Lazaretima sudjeluju predsjednica DAD-a Ursula Stanić Siništaj, glavna urednica Mjere Divna Antičević i poseban gost arhitekt Tonči Čerina, dok će izložbu otvoriti gradonačelnik Grada Dubrovnika gospodin Mato Franković. Ulaz na sva događanja omogućen je isključivo sudionicima kongresa, a Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata 2017-2021 za javnost će biti otvorena do nedjelje, 24. travnja 2022.

Program u Lazaretima održava se u organizaciji Hrvatske komore arhitekata, Udruženja hrvatskih arhitekata, Društva arhitekata Dubrovnik, Udruge Mjera, Grada Dubrovnika, Lazareta i Dubrovačke baštine, a pokrovitelji su Černelić Rješenja za interijere, Primat RD, Beton Lučko, Gealan, Feal, Mopar, OTP banka d.d. i Hormann Hrvatska.

UDRUGA MJERA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)