Input your search keywords and press Enter.

Dan Caritasa Dubrovačke biskupije

Dan Caritasa Dubrovačke biskupije djelatnici i volonteri biskupijskog Caritasa proslavit će u subotu, 24. rujna misnim slavljem u dubrovačkoj katedrali u 18 sati. Euharistijsko slavlje predslavit će generalni vikar i predsjednik Caritasa Dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić. Misa će biti prikazana za sve korisnike i dobročinitelje Caritasa.

Uz poziv da se na Dan Caritasa okupimo i zajedno pomolimo, iz Caritasa u Godini milosrđa i Godini sv. Vlaha ističu poziv pape Franje: „Otvorimo svoje oči da vidimo bijedu ovoga svijeta, rane tolike braće i sestara lišenih dostojanstva i prepoznajmo da smo dužni čuti njihov vapaj u pomoć. Približimo im se i pružimo im potporu da uzmognu osjetiti toplinu naše prisutnosti, naše prijateljstvo i naše bratstvo. Neka njihov vapaj postane naš i zajedno rušimo zaprjeke ravnodušnosti koje često suverenu vladaju da prikriju našu dvoličnost i sebičnost!“(Lice milosrđa,15)

Podsjetimo, prošle godine biskupijski Caritas proslavio je 25. obljetnicu utemeljenja i za svoju zaštitnicu uzeo je bl. Mariju Propetog Isusa Petković, Blajku koja je utemeljila redovničku zajednicu Kćeri Milosrđa.

Nikša Sentić
Ured za medije Dubrovačke biskupije

pozivnica-dan-caritasa-2016

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *