Input your search keywords and press Enter.

Daljnja ulaganja u Rezervat Lokrum, Benediktinskom samostanu obnova

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se u četvrtak s ravnateljem Rezervata Lokrum Mariom Tevšićem i njegovim suradnicima. 

Sastanku su nazočili ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Iva Carević Peković, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama Branka Vukić i predstavnici  UO  za prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Dogovoreno je da će Zavod za obnovu već ove godine krenuti s istražnim postupcima i analizama, a u sljedećoj započeti izradu projektne dokumentacije za obnovu Benediktinskog samostana i Maksimilijanovog ljetnikovca na Lokrumu.

S tim ciljem, Rezervat Lokrum i ZOD potpisat će ugovor o poslovnoj suradnji kako bi Zavod, kao stručno tijelo s izuzetnim iskustvom, pomoglo u obnovi tih zapuštenih povijesnih zdanja.

Na sastanku je bilo riječi i o stambenom zbrinjavanju stanovnika Maksimilijnaovog ljetnikovca, na kojem će zajednički raditi javna ustanova Rezervat Lokrum  i UO za nekretnine.

Predstavnici Rezervata Lokrum upoznali su gradonačelnika s tempom izrade Plana upravljanja i karte staništa. Ta dva stručna dokumenta predstavljaju osnovu zaštite prirode na otoku, a prema planu, trebali bi biti završeni do kraja ove godine.

Razgovaralo se i o mogućnostima ponovnog stavljanja u funkciju gradskog parka Orsula, kao najljepšeg vidikovca prema Lokrumu, za potrebe kulturnih i glazbenih događanja. Rezervat Lokrum je u taj projekt zainteresiran krenuti u suradnji s udrugom Ambient Croatia, te uz strogo poštivanje prostora i svega onoga što je ta udruga dosad napravila na tom gradskom zemljištu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *