Input your search keywords and press Enter.

Sa 7. Festivala cvijeća u Mokošici pod nazivom „Cvijet za moju Rijeku dubrovačaku“

U subotu je unatoč sitnoj kišici uz Dane Sunca održan 7. Festival cvijeća pod nazivom Cvijet za moju Rijeku dubrovačku.
Da je bio ljepši dan sigurno bi odaziv Mokošana bio sigurno veći… Naši mladi ekoaktivisti Eko-Omblići & Zeleno Sunce već od 9 sati su započeli sa prodajom proljetnica i trajnica po promotivnim cijenama. Svega je bilo od dubrovačkih čerošpanja pa do maslina i bogumila.
Od prodaje cvijeća sakupljeno je 600 kuna. Kako je ova prodaja cvijeća bila humanitarnog karaktera jedan dio ide za djecu Nepala nedavno stradlih u potresu a drugi dio za liječenje jednog člana obitelji Sabljić u Župi dubrovačkoj. U ponedjeljak će naši mladi ekoaktivisti uplatiti sredstva na žiro računa potrebitih, jer dobro je činiti dobro!
Pored prodaje cvijeća održana je i mala likovna radionica pod nazivom Cvijet za moju Rijeku dubrovačku: Naš žiri izabrao je i nagradio 4 rada i to:
1.Andrea Radić, Mokošica
2. Lamija Brković, Mokošica
3. Maris Brković, Mokošica
4. Mia Marić, Mokošica

Na kraju 7. festivala cvijeća svi naši mladi ekoaktivisti su dobili na poklon od naših eko-udruga svako po jedan cvijet da ga posade u svom okruženju. Sadnice koje nisu prodane posaditi ćemo oko dječjih vrtića i dječjih igrališta u Mokošici!
Zahvaljujemo Turističkoj zajednici Grada, Vrtlaru DNŽ i Zavodu za maslinarstvo, Dubrovnik, koji su nam kao i prošlih godina bili potpora u ovom hvalevrijednom projektu za uređenje i uljepšavanje naše Rijeke dubrovačke!

Voditeljica projekta:
Jadranka Šimunović