Input your search keywords and press Enter.

Jadranski morski konjić – strogo zaštićena vrsta!
2016-godina posvećena zaštiti morskog konjića, posebno jadranskog!
Zaštitimo morske konjiće Jadranskog mora…
… eko-poruka je koju su naši mladi ekoaktivisti Eko-Omblići poslali na svojoj prvoj ekološko-edukativnoj radionici ove godine u prošlu subotu u Eko centru u Mokošici, a u okviru projekta „Priroda pod br. 1 – Nature No.1. -Morski konjić ugrožena jadranska vrsta“. Ovaj put su oslikavali platnene torbe s morskim konjićima i eko porukama za njihovo očuvanje. Ove male platnene torbe će izložiti i prodavati (a sve za očuvanje flore i faune Jadrana) već u trećem mjesecu 2016. na 13. Mediteranskom sajmu zdrave hrane i ljekovitog bilja u Dubrovniku.
Prema istraživanjima stručnjaka morski konjići su zbog sve većih onečišćenja i s mora i s kopna sve ugroženiji posebno je ugrožen jadranski konjić (u Jadranu žive dvije vrste morskih konjića) koji većinom živi na dnu mora između listova livadnih morskih cvjetnica. Nažalost neki ronioci love ova nježna strogo zaštićena bića radi suvenira (ulove ih pa ih onda sasuše)!
Tijekom cijele 2016. naši mladi ekoaktivisti Eko–Omblići & Zeleno Sunce će posvetiti morskom konjiću ne samo uz edukativne radionice, zelene tribine i eko-kvizove nego će tijekom proljeća, ljeta i jeseni dijeliti letke i flyere na nekoliko jezika kako turistima, tako i našim sugrađanima o potrebi očuvanja morskih konjića u morima svijeta!

„Kao građani ovog Planeta, mi svi imamo obvezu ostaviti za sobom zdraviji, čišći i bolji svijet za našu djecu i buduće generacije!“ (Blythe Danner)

Voditeljica projekta:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *