Input your search keywords and press Enter.

Pet sjajnih jedrenja, zahtjevni vremenski uvjeti, vrhunski hrvatski jedriličari i pobjeda jedrilice Panjić iz JK Briva u sastavu Luka Šangulin, Tomislav Bašić, Marko Smolić, Duje Fržop i Noa Šangulin obilježili su prvu regatu nove sezone CRO Melges24 Cupa u Dubrovniku kojoj je domaćin bio JK Orsan.
Panjić je kao aktualni pobjednik hrvatske jedriličarske ‘Lige prvaka’ u dubrovačkom akvatoriju upisao dvije pobjede i dva treća mjesta, što im je uz jedno odbacivanje (14. mjesto) donijelo pobjedu ispred bivših olimpijaca Ivana Kljakovića Gašpića (Univeritas Nova) koji je s istim brojem bodova i pobjedom manje završio na drugom mjestu te Karla Kureta čiji je PointOne s 11 bodova osvojio treće mjesto.
‘Imali smo dva vrhunska jedriličarska dana. Tri različite posade slavile su u pet održanih plovova. Pobjednik se nije znao do kraja. Drago mi je da klasa raste, da svi najbolji hrvatski jedriličari ovdje jedre. To je dokaz da će CRO Melges24 Cup u Hrvatskoj i dalje rasti, izjavio je pobjednik dubrovačke regate Luka Šangulin.
Pravi ‘boom’ projekta Melges prokomentirao je i bivši hrvatski olimpijski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić.
‘Ideja Melgesa je okupiti sve najbolje u hrvatskom jedrenju. Vrhunske sportaše koji su obilježili sve velike hrvatske i svjetske regate. Kada pogledate listu posada na njoj ćete vidjeti sudionike America’s Cupa, olimpijce, sjajne jedriličare u krstašima, ali i nove mlade snage kojima je gušt jedriti u ovakvoj konkurenciji’, pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić.
Iduća regata u kalendaru uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa jedri se u Biogradu 19. i 20. veljače, a u planu su još regate u Opatiji, Rovinju (European Sailing Series), Splitu i Zadru (prvenstvo Hrvatske).
Rezultati CRO Melges24 Cup Dubrovnik:
1. Panjić 8, 2. Univeritas Nova 8, 3. PointOne 11, 4. Cezibordo 16, 5. Mataran 24 17, 6. Yikes 21, 7. Obi-Wan 21, 8. Joyrunner 25, 9. Tutta Forza 29, 10. Iggy 34, 11. Blue Label 35, 12. Palmina 45, 13. Lero 47.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)