Input your search keywords and press Enter.

Članovi Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja “Slatki život” bili su od 04.- 07. travnja u Tučepima na 14. Kongresu osoba sa šećernom bolešću.

U radu Kongresa u Bluesun hotelu Alga sudjelovalo je oko 200 dijabetičara iz raznih krajeva Hrvatske.

U radnom dijelu razgovarali smo kroz 7 blokova predavanja i radionica o različitim temama u svezi sa liječenjem šećerne bolesti, a bilo je to i mjesto susreta starih prijatelja. Tema kongresa bila je obitelj i dijabetes.

Kongres je zamišljen na način da predavači pokušaju naći odgovore dijabetičarima na njihove svakodnevne probleme. Bilo je to i mjesto na kojem smo ponovno zaključili da se udruge oboljelih i medicinska struka nadopunjavaju i jedni bez drugih ne opstaju.

Uz terapiju inzulinom, pristup liječenju osoba sa šećernom bolesti potpuno se izmijenio. Danas mladi oboljeli od tipa 1 dijabetesa imaju podjednaku šansu za proživjeti kvalitetan život i doživjeti duboku starost, kao i njihovi “zdravi” vršnjaci.

U sportskom dijelu, naša članica Mia, osvojila je 2. mjesto u disciplini viseće kuglanje.

Izražavamo svoje zadovoljstvo sudjelovanjem na ovom četrnaestom okupljanju oko dijabetesa, u prelijepim Tučepima, a zahvaljujemo donatorima koji su nam to omogućili.

 

 

 

PREDSJEDNIK UDRUGE: Željko Jaković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *