Input your search keywords and press Enter.

Citati Anabel Zanze u Maloj stvaraonici

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održat će se u subotu, 18. travnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a inspiracija za ovu radionicu bit će nedavno otvorena izložba Citati suvremene umjetnice porijeklom iz Dubrovnika, Anabel Zanze.

Nakon što sudionici radionice pod vodstvom povjesničarke umjetnosti Maris Stanović, pogledaju cjelokupnu izložbu, pažnju će usmjeriti na odabrane slovčane slike te istraživati njihov ritam i način na koji je izveden, a prisjetit će se i kategorizacija ritma kod zvuka i pokreta. Pozabavit će se i svijetlo-tamnim kontrastima koji izazivaju optički titraj kod gledatelja, a na kraju će se, kao i uvijek i sami okušati u slikopisanju na način da se odabrana vrsta ritma ostvari i na vlastitim radovima.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se svake druge subote s drugom tematikom, u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

Na svaku se radionicu potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radno vrijeme: svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 – 16 h

Umjetnička galerija Dubrovnik