Input your search keywords and press Enter.

Ciklona Helga koja je oko podneva prekrila Dubrovačko područje uz grmljavinu i jake pljuskove naznačila početak jeseni i prouzročila probleme u prometu.

U Dubrovniku gužve su se stvarale na potezu od Vodovoda do povijesne jezgre Grada, promet je tekao usporeno. Poplavljena je Turistička škola u Dubrovniku, nastala je manja materijalna šteta koju su okarakterizirali kao “ništa strašno”. Vatrogasci nisu imali ozbiljnijih intervencija.

Na području Župe Dubrovačke, na državnoj cesti D-8 nevrijeme je izazvalo poteškoće u prometu uslijed kvara semafora u Srebrenom, poteškoće vozačima izazivaju i odroni kamenja koji su se uslijed jake kiše pojavili na cesti. Oprezna vožnja na tome dijelu je preporučena.

Puhati će umjereno, a ponegdje i jako jugo praćeno s kišom koje bi tijekom dana moglo slabiti i okretati na umjerenu Buru.  Na području županije moguće su još uvijek oborine i do 50l kiše po četvornom metru.

Petak donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, a samo je tijekom dana moguća slaba i prolazna kiša ili pljusak, pogotovo na južnom dijelu. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Jutro će biti svježe, a danju toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 21 do 27 stupnjeva, javljaju iz Crometea.

Foto: Dubrovački dnevnik, Facebook/grupa Radarska kontrola Dubrovnik i okolica

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)