Input your search keywords and press Enter.

Tribina “Psihološko-duhovna pomoć žrtvama poslijepobačajnog sindroma“

Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije priređuje niz tribina o vrijednosti začetog ljudskog života pod zajedničkim nazivom „Promicanje zdravoga i životu okrenuta društva“.

Tribine će se održavati svakog četvrtka u dvorani sv. Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare) s početkom u 19.30 sati, a na svakoj tribini gostovat će dobri poznavatelji ove tematike.

Tema šeste tribine, ujedno i posljednje u ovom ciklusu, je „Psihološko-duhovna pomoć žrtvama poslijepobačajnog sindroma“. O ovoj temi govorit će prof. dr. p. Mijo Nikić.

*

Prva tribina održana je u četvrtak, 2. ožujka. Doktor moralne teologije mons. Stanko Lasić govorio je o temi „Moralnoteološki pristup: svetost i nepovrjedivost života od njegovog početka“.

Na drugoj tribini “Zašto se katolici zauzimaju za život od začeća? Zdravorazumski, vjernički i pravni razlozi” održanoj 9. ožujka predavač je bio mr. sc. Petar Marija Radelj.

Treća tribina pod nazivom “Obitelj, ljubav, zdravlje i plodnost” održana je u četvrtak, 16. ožujka, a gošća je bila liječnica dr Daniela De Micheli Vitturi, spec. obiteljske medicine.

„Demografska budućnost Hrvatske: biramo li život ili izumiranje“ bio je naziv četvrte tribine održane u četvrtak, 23. ožujka, a predavač je bio dr. Dražen Živić.

“Društvena baština: Nahodište-sigurna kuća, dom za trudnice i rodilje“ bio je naziv pete tribine koja je održana u četvrtak, 30. ožujka, predavačice dr. Rine Kralj Brassard.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.