Input your search keywords and press Enter.

CD grupe Veritas

Povodom 45. godišnjice druženja i sviranja u Dominikanskoj crkvi, grupa Veritas iz Dubrovnika izdala je prvi nosač zvuka posvećen osnivaču grupe, njihovom učitelju i prijatelju, pokojnom o. Ivu Mariniću, dominikancu.

Misa mladih, na kojoj su članovi grupe nekad svirali još u dječjoj dobi, bila je njegova zamisao, isto kao i polnoćka mladih. Ubrzo se u Dominikanskoj crkvi počeo okupljati veliki broj mladih Dubrovčana, a ta publika je pratila muziciranje grupe do danas.

Nosač zvuka nazvan Budi volja tvoja napravljen je uz potporu braće Dominikanaca koji su uvijek bili uz grupu Veritas, neovisno o vremenu i događanjima u okolini.

Budi volja tvoja, u izdanju nakladnika Laudato, sadrži 18 pjesama, nastalih od 1974 do 2013. Članovi grupe autori su 14 pjesama, a dvije su napisali prijatelji Veritasa. Čuvena pjesma Hallelujah L. Cohena dobila je originalan hrvatski duhovni tekst, a tu je i obrada dominikanskog himnusa, gregorijanskog korala Gaude mater eccleisae iz 13 stoljeća, posvećenog sv. Dominiku.

Misa za o. Iva Martinića i promocija nosača zvuka Budi volja tvoja bit će u nedjelju, 24. svibnja u 11 sati u Dominikanskoj crkvi.

 Članovi grupe Veritas pozivaju prijatelje, svoje sugrađane, na zajedničku molitvu za o. Iva Martinića, uz pjesmu, a nakon mise i na prigodno druženje.

 

Paulina Bačić, mag. rel. publ.