Input your search keywords and press Enter.

CAPT. STJEPKO MAMIĆ IZLAŽE NA PARIŠKOJ PROMOCIJI ASTON MARTINA

DUBROVAČKI SLIKAR USPJEŠAN U SVIJETU LUKSUZA: DOBIO NAGRADU ZA TEHNIKU!

U utorak je u Parizu HRVATSKOM SLIKARU CAPT. STJEPKU MAMIĆU DODIJELJENA NAGRADA „PRIX DE LA TECHNIQUE 2018“ ZA SLIKU „LONG NET“ OD ART&DESIGN MAGAZINA NA IZLOŽBI“L’ART OU TOURNE“ U SURADNJI SA ASTON MARTINOM.

U nedjelju 11. ožujka 2018. god. u Parizu je otvorena izložba „L’Art ou Tourne“ na kojoj je promoviran novi sportski model Aston Martina. Svoje radove po odabiru Odbora za umjetnost luskuznog francuskog ART & Design Magazina i Aston Martina je izložilo ukupno 12 umjetnika, slikara i skulptora. Dubrovački slikar kapetan Stjepko Mamić kao jedini pozvani hrvatski umjetnik izložio je sliku „Long Net“, 200 x 110 cm koja je dobila središnju poziciju u lijepom izložbenom prostoru Galerije „Daume“ nadomak Bastille i Nacionalne opere, u sklopu Viaduc des Arts, čime je našem slikaru iskazana velika čast. Večeras je Stjepku Mamiću po odabiru stručnog žirija i publike pripala vrijedna nagrada za tehniku „PRIX DE LA TECHNIQUE“ koju mu je uručio glavni urednik francuskog ART&Design Magazina Harry Betancourt. Nagradu je dobio zahvaljujući specifičnosti slikarske tehnike koju je sam osmislio i koju primjenjuje već 15 godina, kojom je postigao transparentnost spektra boja mora ispod površine u bezbroj nijansi plave koja oduševljava bojne promatrače njegovih umjetničkih djela. Za postavku izložbe zadužena je umjetnica Viktoria Solweg. Među brojnim uzvanicima, uz brojne kolekcionare, galeriste i klijente Aston Martina, izložbi su nazočile i predstavnice dvaju najstarijih povijesnih udruženja umjetnika Francuske i pariških salona: predsjednica Societe des Artistes Francais Madame Martine Delaleuf i Madame Areewan Vincent, članica Glavnog odbora Societe des Artistes Independants sa kojima je Capt. Stjepko izlagao na ovogodišnjem Art Capital. Budući je sinošnji vernissage bio predviđen za uzvanike sa pozivnicama, uključivo prvih 50 kupaca novog modela Aston Martina, za danas je predviđen drugi vernissage za širu publiku.

Nije nezanemarljiva činjenica da je cijena novog sportskog, sinoć promoviranog modela Aston Martina oko 300.000, 00 EUR. Izložba je otvorena do 13. ožujka 2018.god.

Fotografije: Dražana Martinović Mamić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.