Input your search keywords and press Enter.

“Candide ili Optimizam” u petak i subotu na Velikoj sceni KMD-a

“Candide ili Optimizam” prvi premijerni naslov sezone u režiji Hrvoja Korbara moći će se ponovno pogledati na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića u petak i subotu s početkom u 20 sati. 

Zaražen filozofijom optimizma, Candide biva izbačen iz zemaljskog raja i luta svijetom. Parodirajući popularnu literaturu svog (i našeg) vremena, Voltaire Candida vodi kroz sve zamislive i nezamislive katastrofe da bi ga natjerao da se odrekne svog optimizma i suoči sa svijetom u kojem se urušavaju svi sustavi vjerovanja i vrijednosti. Da se suoči s ponorom i prazninom u sebi i oko sebe. I da se suoči sa svijetom koji tako strašno podsjeća na svijet u kojem živimo. Candide je roman o odrastanju, o sazrijevanju i o spoznaji, roman u kojem Voltaire ruši sve mitove, opća mjesta i praznovjerja, uključujući i onaj o sretnoj romantičnoj ljubavi koja nas može spasiti. Voltaire je daleki predak teatra apsurda i filozofije egzistencije, ali i nastavljač tisućljetne tradicije bespoštedne satire koja ruglu izvrgava dominantne sustave vjerovanja. – H. Korbar

Igraju: Bojan Beribaka, Marija Šegvić, Zdeslav Čotić, Nika Lasić, Izmira Brautović, Hrvoje Sebastijan i Edi Jertec.
Rezervacije za sve izvedbe su moguće na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr, dok se ulaznice mogu kupiti i putem web stranice ulaznice.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)