Input your search keywords and press Enter.

Buža i Gradac bi trebali prodisati

Vezano za naš zahtjev za organizaciju sastanka na kojem bi raspravili aktualne probleme vezano za promet u neposrednoj kontakt zoni povijesne jezgre, 1. lipnja smo se u uredu Gradonačelnika sastali s predstavnicima gradskih stručnih službi. Sastanku su uz Gradonačelnika i zamjenicu Tokić prisustvovali pročelnik UO za promet Đuro Šutalo i stručni suradnik Ivo Cvjetković, gradski vijećnici Marko Potrebica, Ljubo Nikolić i Maro Kristić te predsjednici kotarskih vijeća kotareva Grad i Ploče, Marin Krstulović i Srđan Obad. Predsjednica kotara Pile Kono, Katarina Doršner je bila odsutna zbog ranije planiranih obaveza.

Analiziran je popis najčešćih problema kako ih vide građani te izneseni prijedlozi kratkoročnih rješenja. O svim problemima i prijedlozima očitovali su se Gradonačelnik i suradnici, te je dogovoreno da će se neke predložene mjere pisano obrazložiti te nastaviti razgovore oko provedbe predloženih rješenja u petak 15.6. Sažetak stavova gradske uprave po predloženim kratkoročnim mjerama nalazi se u tablici u nastavku.

prijedlog pogledajte ovdje: Promet_parking_problemi_prijedlozi_2018-6-1-SastanakIzvjesce

Uz navedeno gradonačelnik je prisutne informirao o mogućim lokacijama za izgradnju garaža kojima bi se u projektima javno privatnog partnerstva rješavao promet u mirovanju (prostor Zaklade Mihanović, prostor iza OTP banke, ulica Bruna Bušića, Zlatni potok). U realizaciji ovakvih projekata Grad Dubrovnik će građanima zainteresiranim za izgradnju garažnih prostora ustupiti zemljište i osloboditi ih od komunalnog doprinosa. Trošak gradnje je na zainteresiranim građanima. U tom smislu predstavnici kotara Ploče su u Zlatnom potoku već su napravili anketu međi svim građanima koja pokazuje nedvosmisleni interes za ovakav projekt na području Zlatnog potoka.

Još jednom napominjemo kako su navedeni prijedlozi rješenja, koje predlažu sami građani koji problem osjećaju, zapravo kratkoročne vatrogasne mjere. Konkretna dugoročno održiva rješenja zahtijevaju izradu novih i aktiviranje zaključaka već izrađenih stručnih studija te usklađivanje s ciljevima koje postavi gradska uprava. U tom smislu, u traženju cjelovitog rješenja, ukazano je na potrebu objave rezultata dosad izrađenih stručnih studija u području prometa i otvaranje javne rasprave o svim prijedlozima privremenih i dugotrajnih prometnih rješenja.

Sastanak i model rada u kojem su predstavljene konkretne mjere koje predlažu građani je ocijenjen dobrim i potrebnim uz jasan stav kako odgovornost za pripremu i provedbu svih mjera bilo ovdje navedenih kratkoročnih ili pravih dugoročno održivih projekata kao i dosada moraju preuzeti stručne službe grada.

Srđ je Grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *