Input your search keywords and press Enter.

Buffet Škola proslavila 50 godina tradicije i 20 godina rada

Prenosimo priopćenje iz Buffet-a Škola, kao i dvije pjesme posvećene ovoj prigodi:

Dragi prijatelji, hvala vam što ste se odazvali našem pozivu.

Ovih se dana piše još jedno poglavlje priče o Školi. Priča je počela prije 50 godina kad se na ovom istom mjestu počeo peći domaći kruh i praviti sendvići s pršutom. Međutim, priča je prekinuta ratom… Tradicija duga 50 godina obnovljena je 1996. godine kad je otvorena Buffet ‘Škola’ koja ove godine slavi 20-tu godišnjicu rada. Od tada, već 20 godina, priča o sendviću u Školi traje i traje.

Škola ima posebno mjesto u sjećanjima Dubrovčana. I ne samo njih, već i u sjećanjima gostiju našeg grada. Svi se sjećaju onih prvih školskih klupa iz ‘Pelina’, kako se ‘Škola’ prije službeno zvala, mirisa vrelog kruha i pršuta. Da nije tako, Škola sad ne bi obilježavala 50 godina tradicije i 20 godina rada.

Govori se ‘Ako niste probali sendvić iz ‘Škole’ to je kao da niste bili u Dubrovniku!’, a ‘najbolji sendvić’ u Gradu je i više puta opjevan. Akademik Luko Paljetak napisao je stihove u kojima je opjevao jedno od svojih omiljenih mjesta u Gradu, a stihove je uglazbio maestro Đelo Jusić, i to dva puta. Prvi put ju je uglazbio prije pet godina za klapu Ragusa, a ove je godine napravio novu glazbu za klapu Kaše.

Druženje je proteklo uz još dva iznenađenja i još dvije pjesme. Školu je opjevao i naš dragi sugrađanin Miho Đanović kojeg stanovnici Starog grada znaju kao svog poštara, a šećer na kraju i novo iznenađenje je pripremio i gospar Luko Paljetak koji je napisao novu pjesmu o Školi i opjevao obljetnicu.

Hvala vam još jednom što ste dio priče o Školi.

Buffet Škola

ad-magnam-prosperitatem-amatissimae-scholae-nostrae

pjesma-o-skoli_stihovi-luko-paljetak_glazba-djelo-jusic_2011g

Foto: Ilustracija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)