Input your search keywords and press Enter.

Brojna događanja ovoga tjedna u Kazalištu Marina Držića

O događanjima koja nas očekuju u Kazalištu Marina Držića ovog tjedna:
Prvi ovogodišnji “Razgovori o kazalištu” koje moderira Staša Aras, održat će se na Sceni Bursa u 19 sati u srijedu, 17. siječnja. Gošća će biti znanstvenica i spisateljica Ivana Lovrić Jović povodom premijere “Vidi kako Lokrum pere zube”, predstave koja je nastala prema njezinom istoimenom romanu. Uslijedit će pretpremijera “Vidi kako Lokrum pere zube” na Velikoj sceni u 20 sati.
U četvrtak, 18. siječnja u 20 sati na Velikoj sceni očekuje nas premijerna izvedba “Vidi kako Lokrum pere zube” koja je nastala u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama, a koju je režirao Paolo Tišljarić te dramatizirala Marijana Fumić. Kroz četiri generacije žena, ova predstava propituje duboke sjećanja i nostalgičnu vezanost za svijet koji postoji samo u uspomenama.
Igraju Marija Šegvić (Antica), Sandra Lončarić (Lunette), Mirej Stanić (Anna), Anja Đurinović (Nuša) te Perica Martinović, Nika Lasić, Boris Matić i Bojan Beribaka (Kor).
Reprizna izvedba očekuje nas još u nedjelju, 21. siječnja, u 20 sati.

U petak, 19. siječnja na Sceni Bursa u 19 sati održat će se predstavljanje knjige “Zakulisje – Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 2005. – 2013.” autorice teatrologinje dr.sc. Ane Lederer, ujedno i prve intendantice HNK u Zagrebu. Knjiga objedinjuje četrnaest tekstova u kojima iz subjektivne vizure autorica interpretira kompleksan unutarnji i vanjski život kazališta u jednom trenutku povijesti nacionalne kuće.
Više informacija možete pronaći na www.kmd.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)