Input your search keywords and press Enter.

Britanski veleposlanik u nastupnom posjetu kod dubrovačkog gradonačelnika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je jučer poslijepodne u nastupni posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Simona Thomasa. Ovom je prigodom gradonačelnik Franković naglasio odličnu suradnju s britanskom vladom, posebno u vrijeme pandemije kada je komunikacija zbog dolaska britanskih turista bila izuzetno bitna. Naime, upravo turisti s tržišta Velike Britanije najvažniji su gosti u Dubrovniku i zauzimaju  prvo mjesto po broju dolazaka.

I ove se sezone očekuje veći broj dolazaka, tim više što će, kako je istaknuto, Dubrovnik u narednom razdoblju biti povezan s osam direktnih linija s odredištima u Velikoj Britaniji.

Na sastanku su razgovarali i o aktualnoj političkoj situaciji u Europi i bližem okruženju, a veleposlanik Thomas upoznao se i s bogatom prošlošću grada, uključujući i nedavnu povijest posjetom Muzeju Domovinskog rata.

No osim na povezivanju kroz turizam, odnosi između dvije zemlje grade se i na drugim poljima. Kako je istaknuto, radi se i na povezivanju škola te je tako veleposlanik Thomas tijekom jutra obišao i dubrovačku Osnovnu školu Ivana Gundulića, a ovom radnom posjetu nazočili su i zamjenica gradonačelnik Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić. Kazao je kako je bio impresioniran znanjem engleskog jezika učenika ove škole.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.