Input your search keywords and press Enter.

Božić i božićno vrijeme

25.12.-8.1: polnoćka, Božić, biskupove mise i posjeti domovima

Misu polnoćku dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodit će u katedrali Gospe Velike.

Na svetkovinu Rođenja Gospodnjega 25. prosinca dubrovački biskup mons. Mate Uzinić prvu misu slavit će u dubrovačkom zatvoru u 8 sati. Dnevnu božićnu misu slavit će s vjernicima u katedrali u 10 sati.

Na blagdan Nevine dječice u srijedu, 28. prosinca biskup Uzinić posjetit će Centar za rehabilitaciju „Josipovac“ gdje će sa štićenicima i osobljem oko 10 sati slaviti misu. Oko podne biskup Uzinić će obići i djecu i mlade u Domu za djecu i mlađe punoljetne osobe „Maslina“.

U četvrtak, 29. prosinca biskup Uzinić će u 9 sati predvoditi misu u Domu za starije i nemoćne „Domus Christi“. Podsjetimo, ove godine u dubrovačkoj biskupiji kao nastavak Godine milosrđa posebna pažnja će se nastojati iskazivati starijim i nemoćnim osobama u zajednici.

U subotu, 31. prosinca u 10.30 sati dubrovački biskup posjetit „Dom Konavle“, dom za starije i nemoćne osobe na Grudi.

Na Silvestrovo 31. prosinca misu zahvalnicu u dubrovačkoj katedrali dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predslavit će u 18 sati.

Na svetkovinu Marije Bogorodice, Svjetski dan mira i prvi dan nove građanske godine u nedjelju, 1. siječnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić će predvoditi misu u 18 sati u dubrovačkoj katedrali.

U ponedjeljak, 2. siječnja u 9.30 sati biskup Uzinić će posjetiti Dom umirovljenika u Dubrovniku i sa starijim osobama smještenim u ovom domu slaviti euharistiju.

Na Nedjelju Krštenja Gospodnjega 8. siječnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić će predslaviti u 11 sati misu u crkvi Domino u Dubrovniku, na kojoj tradicionalno svira Tamburaški orkestar i pjevaju se sve strofe božićne pjesme „U sve vrijeme godišta“.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)