Input your search keywords and press Enter.

Born to please

Art radionica Lazareti i Teatar itd predstavljaju ”Born to please” kazališni performans za četiri vrlo različita izvođača: Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog koji se okušavaju u njima nepoznatom žanru: pjevanja. Krucijalni motivi ovog rada su memorija i biografija sa naglaskom na događaje iz popularne kulture.

Preformans je u nedjelju, 9. Kolovoza s početkom u 21 sat, a  ulaz je slobodan.

Ne radi se o finaliziranoj kazališnoj izvedbi, nego o formi “otvorene probe” u kojoj autori i izvođači pokazati jednu od razvojnih faza predstave, razgovarati s publikom i prestaviti proces rada.

Radi se o nizu solo izvedbi u kojem glumci, koji nisu vični glazbenom žanru pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme. Born to please zabavlja ( sebe i publiku )  pitanjem može li solo izvođač u susretu sa publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih,  spektakularnih internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva ( Eurovizija, San Remo, MTV music awards, Melodije Jadrana). Koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

Programe ARL u 2015. podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Zaklada Kultura nova,

Županija Dubrovačko-neretvanska, Zaklada FACE Croatia.

 

Program Scena Karantena Art radionice Lazareti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)