Input your search keywords and press Enter.

Umjetnička galerija Dubrovnik i ove je godine za sve posjetitelje pripremila poseban program za Noć muzeja, obilježen najvećim dijelom glazbenim notama, koji će se obilježiti u petak, 29. siječnja 2016. godine.

Publiku će u 19 sati dočekati Sarajevski sevdah duo u čijem su sastavu Aida Šarac i Enes Ibričević koji će izvoditi interpretacije sevdaha u obradi uz pratnju klasične gitare. Nakon toga, od 22 sata slijedi mlada dubrovačka poznata grupa Feredon, u čijem su sastavu Ivica Glunčić (udaraljke i perkusije), Tomislav Grković (električna gitara gitara) i Srđan Petrić (akustična gitara, vokal) koji će publiku rasplesati hitovima raznih izvođača kao što su Pink Floyd, The Doors, Nick Cave, Songkillers, Azra i mnogi drugi.

Uz ovaj glazbeni program koji će se izvoditi u ulaznom dijelu muzeja na Pločama, Frana Supila 23, posjetitelji će moći istu noć pod stručnim kustoskim vodstvom s početkom u 19 sati obići stalni postav Umjetničke galerije Dubrovnik i izložbu Tine Gverović, međunarodno priznate dubrovačke i hrvatske suvremene umjetnice pod nazivom More ljudi, koja je u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvorena do nedjelje, 7. veljače 2016. godine.

Osim u Umjetničkoj galeriji, Noć muzeja obilježit će se i u Galeriji Dulčić Masle Pulitika te u Atelijeru Pulitika. U Galeriji Dulčić Masle Pulitika publika će moći uživati u glazbenim izvedbama na klaviru Tea Martinovića. Talentiran i ustrajan, Martinović je počeo svirati klavijature u dobi od četiri godine. Bavi se podjednako elektronskom i akustičnom glazbom, reproduciranjem i komponiranjem, studijskom produkcijom. Zaljubljenik je u improvizaciju i spontane glazbene izražaje.

U Atelijeru Pulitika nastupit će bend Garden Street Trio sastavljen od glazbenika čija su imena na dubrovačkoj sceni postala istoznačnice za kvalitetu. Alan Polzer na bubnjevima,

Toni Butigan na klavijaturama i Adem Gušić na bas gitari vodit će publiku od chilla do jazza i funka. Kao i u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, program u Atelijeru Pulitika započinje u 19 sati.

Osim u glazbenom dijelu programa, posjetitelji će u Galeriji Dulčić Masle Pulitika imati mali uvid i prije samog otvorenja, u nadasve zanimljivu izložbu, u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Hrvatsko-austrijskim društvom Dubrovnik, velikog arhitekta, skulptora i filozofa Bogdana Bogdanovića pod nazivom Ukleti neimar.

Također, na svakoj će se lokaciji uz bogatu trpezu na prigodnom popustu od 50% moći kupiti sva izdanja kataloga Umjetničke galerije Dubrovnik.

Obilježimo zajedno Noć muzeja! Umjetnička galerija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *