Input your search keywords and press Enter.

Biskupijska događanja

Iz Biskupije najavljuju 4 najave za vikend: smotra projekata vjerskog odgoja, kviz, duhovsko bdijenje i Duhovi

 

Subota, 14. 5. – Smotra projekata vjerskog odgoja u vrtićima

Smotra projekata iz područja vjerskog katoličkog odgoja održat će se u subotu 14. svibnja u dvorani pape Ivana Pavla II. u Dubrovniku s početkom u 10 sati. Odgojiteljice u vjeri će zajedno s djecom prezentirali projekte koje izvode u svojim skupinama.
Smotru organiziraju Dječji vrtići Dubrovnik i Dubrovačka biskupija.
Pozivaju se roditelji i svi ostali zainteresirani da dođu i pogledaju kako to rade najmlađi.

Subota, 14. 5. – Blato: Kviz o bl. Mariji Propetog Isusa Petković

Sestre Kćeri Milosrđa u suradnji s Katehetskim uredom Dubrovačke biskupije ove školske godine organiziraju kviz za vjeroučenike o blaženoj Mariji Propetog Isusa Petković na temu: „Milosrđe, to neka bude vaše obilježje“, koji će se održati u subotu 14. svibnja u Blatu na Korčuli. Natjecanje je ekipno, tj. natječu se ekipe od petero učenika koji predstavljaju pojedinu školu.
Natjecanje će se odvijati u dvije dobne skupine. Jednu čine učenici od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, a drugu učenici srednjih škola. Ukupno sudjeluje 20 ekipa.
Blažena Marija Propetoga svesrdno se zalagala za to da se Očevo milosrđe uprisutnjuje u svijetu. U Godini Milosrđa u kojoj se obilježava i 50. obljetnica njezine smrti organizatori podsjećaju „da smo pozvani živjeti i svjedočiti milosrđe kako bismo dotaknuli srca svih ljudi i potaknuli ih da ponovno pronađu put koji vodi k Ocu“.

U nedjelju je svetkovina Duhova, a večer uoči svetkovine imamo duhovsko bdijenje u katedrali:

14. i 15. 5. Duhovsko bdijenje i svetkovina Duhova

U subotu, 14. svibnja u dubrovačkoj katedrali održat će se duhovsko bdijenje. Klanjanje će započeti u 21 sat nakon čega će uslijedit misa koju će predvodit mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.
Na svetkovinu Duhova u nedjelju, 15. svibnja, dubrovački biskup predvodit će misu u katedrali Gospe Velike u 10 sati, a na istoj misi podijelit će se i sakrament Svete Potvrde ovogodišnjim krizmanicima.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.