Input your search keywords and press Enter.

Biskup primio vodstvo Udruge DUSAB

Vodstvo Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) na čelu s predsjednikom Perom Kalinićem posjetilo je u utorak, 5. svibnja dubrovačkog biskupa mons. Matu Uzinića te ga upoznalo s radom ove udruge koja je u Dubrovniku osnovana prije godinu dana.
Kroz senzibiliziranje javnosti za posebnosti Alzheimerove bolest koja je sistemska bolest članovi udruge žele otkloniti sve vrste predrasuda prema oboljelim od ove bolesti, te naravno pomoći oboljelima, njihovim obiteljima, skrbnicima.
Udruga DUSAB je u Dubrovniku osnovana u svibnju 2014. godine na inicijativu obitelji Pažin i uz podršku neurologa spec. Dr. Denisa Čerimagića.
Svi zainteresirani mogu se za savjet ili pomoć obratiti Savjetovalištu udruge svakog radnog utorka od 14 do 15 sati na broj telefona 020 431 524 ili na e-mail: a.pazin@hotmail.com . Svakog radnog utorka skrbnici i ‘prijatelji’ imaju se mogućnost okupiti od 10 do 13 sati u prostorijama Crvenog križa u Ulici Josipa Kosora 3 u Dubrovniku, gdje kroz razgovor izmjenjuju informacije i pružaju si međusobnu potporu.
Sve obitelji koje imaju osobu oboljelu od Alzheimerove bolesti članovi udruge žele ohrabriti da ih kontaktiraju kako bi im mogli što bolje pomoći.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije