Input your search keywords and press Enter.

Bez velike pompe konačno otvorena ACI marina u Slanom

ACI marina ‘Veljko Barbieri’ u Slanomu od srijede, 3. kolovoza, konačno je otvorena, iako nije bilo svečanog otvorenja s uzvanicima, tek zabava dobrodošlice nautičarima, mještanima i medijima.

U ACI-ju su prije nekoliko dana pristali izdvojiti 2 milijuna kuna za rekonstrukciju prometnice koja vodi do marine, što je ranije bio razlog zbog kojeg je odgođeno svečano otvorenje, najavljeno za 1. srpnja. Marina je u međuvremenu dobila uporabnu dozvolu, a na vezovima je već 40-tak brodova.

Kako je kazala direktorica ACI -ja Doris Peručić, koja na ovoj dužnosti ostaje još samo tri dana, izgubili su neke rezervacije koje su predugo čekale.

– Svi smo jedva dočekali da marina bude otvorena jer je svaki dan u sezoni bitan – rekla je Peručić, ne želeći otkriti kamo ide nakon dužnosti prve osobe ACI-ja, dodavši tek da se neće vratiti u Dubrovnik.

– Pedeset brodova je čekalo na godišnji vez, neke smo na žalost izgubili jer su otišli negdje drugo, nadamo se da ćemo ih uspjeti vratiti. Imamo jako puno upita za tranzitni i godišnji vez, pa se nadamo da ćemo brzo nadoknaditi sve izgubljeno i do kraja sezone biti puni – naglasila je Doris Peručić.

Problem s Općinom je riješen, našli su zakonit način u vidu donacije Općini od dva milijuna kuna za financiranje ceste, istaknula je. Predstavnici Općine, pa tako ni načelnik Nikola Knežić, nisu se pojavili na zabavi dobrodošlice.

Foto: Tonči Plazibat/HANZA media
Piše Vlado Ozretić
slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.