Input your search keywords and press Enter.

Betonizacija u Komolcu

Zelen Forum, Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići te Zeleni telefon Eko-Fon (020/453-850) uputili su Otvoreni apel Državnom inspektoratu RH i Građevinskoj inspekciji DNŽ:

Zaustavite daljnju betonizaciju zaštićenog zelenog gaja ispod Sv.Duha u Komolcu?

…poruke su koje nam na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 ostavljaju ogorčeni mještani Komolca.
A kako i ne bi bili ogorčeni kada se do jučer veći dio pitomog zelenog gaja ispod Sv.Duha u Komolcu bezdušno(betonizacija traje od 8.10.2018.) devastira i betonira (prethodno je posječeno cca 40 zelenih vitalnih čempresa). I ne samo da se devastira ovaj zaštićeni zeleni gaj nego i močvarni prostor kod zaštićenog potoka Slavjan gdje je napravljeno parkiralište (prethodno je nasuto šutom i otpadom) i postavljene montažne kućice za urede i stanovanje!
Interesantno je napomenuti (kako nam dojavljuju mještani Komolca) od početka gradnje pa do sada nikada nije bila postavljena obavezna tabla ispred gradilišta što je potrebno postaviti po zakonu o gradnji!
Molimo Vaše žurno očitovanje !

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović

One Comment

  • Zlatko Mracic napisao:

    Gospodo Simunovic neke stvari dobro pisete a nekad ga precerate kao sad. Naime vlasnik gradilista ima.dozvolu za gradnju. Nikad ovaj gaj nije bio zasticen nego privatna zemlja koju je graditelj uredno kupio. Druga stvar oko potoka Slavjan nije nikakvo mocvarno podrucje nego privatne parcele. Ne pitaze se zasto su nasute i betonirane. Evo vam odgovora. Remiza se trebala siriti i Grad je zadrzavao pravo izvlastenja bez naknade ako zemljiste nije privedeno svrsi. Da ih Grad nebi izvlastio vlasnici su svak svoju parcelu uredili i priveli svrsi. Sad sto se tamo parkiraju autobusi vlasnik ima.pravo sam.odlucivati o svojoj imovini. Nadam ye da vam je yad jasnije stanje oko mocvarnog podrucja ( nikad.nije.bila mocvara nego bastina)kako ste ga vi nazvali. Ubuduce prvo.provjerite pa onda dajte u javnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *