Betonizacija rijeke Omble se nastavlja – odgovoni gdje ste?

Objavljeno prije 6 mjeseci  -  - 6mjeseci ago 221


Zeleni Forum i Eko centar Zeleno Sunce uputili su otvoreni apel za rijeku Omblu Inspekcisjkim službama za zaštitu okoliša i prirode RH i DNŽ: Zaustavite daljnju betonizaciju naše zaštićene rijeke Omble!

To su poruke naših sugrađana koji nam se obraćaju na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 i na našu FB stranicu Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići. Jadaju nam se kako je odnedavno započela pošast betonizacije rijeke Omble odnosno pravljenja velikih mula za parkiranje autombobila i sidrenje barki!Ako se ovako nastavi izbetonirati će cijelu rijeku… gnjevno poručuju naši sugrađani ponajviše “riječani”.Dijelimo ogorčenost naših sugrađana, jer vidimo da su odgovorne Inspekcijske i druge stručne službe za zaštitu zaštićenih prirodnih vrijednosti RH i DNŽ zakazale s obzirom da se od strogo zaštićenog izvora rijeke Omble koji je uvršten u europsku ekološku mrežu Natura 2000 od 2013-te radi kako nekome odgovara (restoran uz slapove, hostel, suhe marine, betonski muli, betonska istezališta, i sl.).Tražimo hitno uvođenje reda odnosno formiranje posebne Komisije za zaštitu Rijeke dubrovačke pri Gradu Dubrovniku! Ovako se više ne može! Jer izgubila se mjera i poštovanje prema rijeci Ombli koju su naši preci neizmjerno cijenili i poštovali!”O prislavni Dubrovčani u dubravi u zeleni još su tamo naši stani od brštana ispleteni!”(Mavro Vetranović)

Voditeljica: Jadranka Šimunović

***
– odgovor od Okolišne Inspekcije:

Poštovani,

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zaprimilo je predstavku kojom se ukazuje na betonizaciju rijeke Omble.
S obzirom da opisana problematika nije regulirana propisima koje je ovlaštena nadzirati inspekcija zaštite okoliša, predstavka je dostavljena na nadležno postupanje inspekciji zaštite prirode i građevinskoj inspekciji.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

22 preporuka
comments icon 1 komentara
1 komentara
810 pregleda
bookmark icon

One thought on “Betonizacija rijeke Omble se nastavlja – odgovoni gdje ste?

Write a comment...

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *