Input your search keywords and press Enter.

Betlehemsko svjetlo mira stiže u katedralu, donose ga dubrovački skauti

Betlehemsko svjetlo mira, jedini otvoreni plamen koji se može voziti avionom, dolazi u dubrovačku katedralu u nedjelju, 17. prosinca, i na večernjoj misi u 18 sati bit će predano dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću. Svjetlo će iz Šibenika donijeti skauti zdruga Dubrovačke biskupije.

Tijekom sljedećeg tjedna svjetlo će skauti dijeliti po samostanskim i župnim crkvama na misama zornicama. Vjernici će moći betlehemsko svijetlo ponijeti svojim kućama po svijećama koje su skauti pripremili za tu prigodu, pa će tako za Božić u svojim domovima moći imati i svijetlo iz mjesta Isusovog rođenja.

Betlehemsko svjetlo mira je program koji je započeo u Austriji 1986. godine. Predstavnik austrijskih izviđača svake godine na prvu nedjelju došašća zapali svjetlo u špilji Kristova rođenja u Betlehemu nakon čega ga austrijski izviđači iz Betlehema nose u Beč. Izviđači iz drugih zemalja nakon ceremonije u Beču prenose Betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Svijetlo će u Hrvatsku ove godine donijeti i riječki skauti te će ga podijeliti svim zdrugovima katoličkih skauta diljem domovine.

Nikša Sentić, djelatnik Ureda

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *