Input your search keywords and press Enter.

BESPLATNA RADIONICA „KAKO SAMOSTALNO VODITI PAUŠALNI OBRT“

Dubrovačka razvojna agencija ovaj put u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) u okviru Startup akademije organizira besplatnu radionicu “Kako samostalno voditi paušalni obrt” koja će se održati u srijedu 13. ožujka 2024. u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati. Radionica će trajati do 13:30 sata.

Radionica je namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti ili su već pokrenuli vlastito poslovanje kroz tzv “Paušalni” obrt.

 

Cilj radionice educirati je poreznog obveznika koje sve samostalne djelatnosti može obavljati kroz paušalno oporezivanje, kao i o svim pravima i obvezama koje proizlaze iz važećih poreznih propisa o paušalnom oporezivanju.

Teme koje će se na radionici obraditi su:

· Koji je uvjet za paušalno oporezivanje dohotka od samostalne djelatnosti?

· Gdje i kada prijaviti obavljanje paušalne djelatnosti?

· Kolike su obveze poreza na dohodak i prireza te doprinosa?

· Koji su rokovi plaćanja istih?

· Koje poslovne knjige (knjigovodstvo) i obrasce voditi?

· Obveza ispostavljanja računa i fiskalizacija.

· Što znači poslovati sa inozemstvom i kako to oporezivati?

· Što kada se prekorače propisani uvjeti za paušalno oporezivanje?

· Kako ostvariti pravo na Vaučere za obrazovanje?

Radionicu vodi Nataša Bašić – poduzetnica, računovotkinja i savjetnica za organizaciju poslovanja, financije i poreze. Nakon završenog ekonomskog fakulteta stječe desetogodišnje iskustvo u IT sektoru kao programerka i sistem analitičarka na razvoju poslovnog softvera za srednje i velike poduzetnike posebno u djelatnostima turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje i brodarstva – specijalizirana za izradu i implementaciju programa u dijelu računovodstva, financija i poslovne analize. Karijeru nastavlja kao financijska i operativna direktorica tvrtke Importanne Resort Dubrovnik, financijska direktorica građevinske tvrtke Konel d.o.o. Dubrovnik te generalna direktorica Hotela Lero Dubrovnik. Posebnu ekspertizu razvija u području upravljanje tvrtkama s poteškoćama i u reorganizaciji.

 

2016. godine zajedno sa suradnicima osniva tvrtku ACCONTO koja pruža usluge vođenja poslovnih knjiga malim i srednjim poduzetnicima, savjetovanje u dijelu računovodstva, financija i poreza, pomoć pri osnivanju poduzeća, organizaciji poslovnih aktivnosti, odabiru te implementaciji IT rješenja.U skoro tridesetogodišnjoj karijeri okušala se i kao predavač na visokoškolskim ustanovama – bila je angažirana na RIT Croatia u Dubrovniku, kao i na kolegiju softverskog inženjerstva tijekom poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Na kraju radionice gđa Kristina Haklićka, rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, HZZ-a područnog ureda Dubrovnik, će polaznicima pojasniti što su to vaučeri za obrazovanje te ih upoznati s načinom kako se prijaviti za iste.

Prijave za ovu radionicu zaprimaju se putem linka: PRIJAVNICA.

Više informacija možete dobiti putem e-maila mpuljas@dura.hr ili telefona 020/640-271 Broj polaznika ograničen je, stoga požurite!

*Projekt “Startup akademija” je financiran od strane Grada Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)