Input your search keywords and press Enter.

BESPLATNA RADIONICA „ARDUINO ZA POČETNIKE“

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade.

Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnikaneovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditinajsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.Prva radionica „Arduino za početnike“ održati će se 17. veljače 2018.. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik).Radionica je namijenjena svim mladim osobama i onima koji se tako osjećaju.Na radionici će polaznici naučiti kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih uređaja. Polaznici će se prvenstveno upoznati s osnovama Arduino tehnologije kao npr. naučiti povezivati LED diode, senzore i WiFi,te na kraju izgraditi prototip IoT uređaja. Polaznici će izraditi prototip daljinskog prekidača, kojije moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata.

PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: IoT osnove – što je zapravo IoT i gdje ga sve možete koristiti ?Korak 2: Arduino osnove – kako koristiti Arduino – ograničenja i mogućnosti ?Korak 3: LED i spajanje osnovne elektronikeKorak 4: Upoznavanje sa senzorima koji su dostupni za radionicu i njihovopovezivanje s  ArduinomKorak 5: Izrada prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolusvjetla ili otključavanje vrataKorak 6: Demonstracija napravljenog

Trajanje radionica je predviđeno od 09:00 – 17:00 sati.

Predavači na radionici su Dubravko Jakovljević i Petar Matuško dio tima koji je realizirao projekt „Smart parking“ na parkingu ispod Žičare te osmislili i proveli projekte „Smart Park“ –pametni sustav navodnjavanja i „Solarne Klupe“, a sve bazirano na IoT tehnologiji.Prijavit se možete na:

 E-mail: mpuljas@dura.hr
 Telefon: 099 5361 271
Požurite, broj polaznika je ograničen!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)