Input your search keywords and press Enter.

BESPLATNA RADIONICA „AIR POLUTION DEVICE“

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade.

Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.Treća po redu radionica „Air pollution device“ održati će se u dva termina 03. i 04. ožujka 2018.godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik).Radionica je namijenjena srednjoškolcima, studentima i ostalim mladim osobama.Na ovoj radionici polaznike će se provesti kroz proces izgradnje vlastitog CityOS Air pollution uređaja. Upoznat ćete se s alatima, naučit ćete kako sastaviti svu elektroniku, postaviti razvojno okruženje i naposljetku izgraditi kućište. Po završetku radionice imat ćete potpuno funkcionalnu svjetiljku sa senzorom (Boxy), koja će pratiti temperaturu, vlagu i najvažnije, onečišćenje zraka.

PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: Uvodno o praćenju kvalitete zraka

Korak 2: Upoznavanje s alatima

Korak 3: Postavljanje razvojnog okruženja

Korak 4: Podešavanje hardwarea

Korak 5: Izrada Boxy svjetiljke sa senzorom

Trajanje radionica je predviđeno od 09:00 – 17:00 sati.

Predavač na ovoj radionici je Džavid Isanović CityOS Foundation Zvanje dizajnera ugrađenih sustava Džavid je stekao po završetku prvostupničkog obrazovanjana Međunarodnom univerzitetu Burch u Sarajevu. Uz iskustvo u dizajnu ugrađenih miješanih signala, specijalizirao se za PCB i dizajn digitalnih struktura. Svoja znanja i vještine iz područja IoTtehnologija koristi u mnogim Smart City projektima. Trenutno je zaposlen kao savjetnik za IT i automatizaciju u tvrtki koja upravlja javnim prijevozom u Sarajevu, a kao instruktor djeluje podokriljem CityOS fundacije.

Prijavit se možete na:

 E-mail: mpuljas@dura.hr
 Telefon: 099 5361 271
Požurite, broj polaznika je ograničen!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)